'Derdim başrol değil iz bırakmak'

.
Güllerin Savaşı dizisinde yıldızı iyice parlayan bir isim Zeynep Köse. Canlandırdığı Yonca’yı izleyiciler kötü olarak tanımlasa da Köse, öyle düşünmüyor “Sadace başkaları üzerinden var olmaya çalışıyor” diyor.
Oyunculuğu seçme nedeniniz neydi?
İşe giderken mutsuz, işini yaparken mutsuz insanlarla dolu bir dünyada yaşıyoruz... Ben oyun oynamayı çok seviyorum ve oyunculuk benim kum havuzum. Yeni bir karakter keşfetmek ve her yeni gün o karaktere ait yeni bir şey keşfetmek beni besliyor. Mesleğimi yaparken çok mutluyum. Tiyatroya da sete de yani işime giderken yüzüm gülüyor ve heyecan duyuyorum. Onun için de oyunculuğu seçtim ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın sınavlarını kazanıp orada okudum.
Güllerin Savaşı’nda kötü bir karakteri canlandırmaktan memnun musunuz? Yoksa iyiyi mi oynamayı tercih ederdiniz?
Öncelikle Yonca’yı kötü bir karakter olarak görmüyorum. Hırsları fazla ama hayatta tek başına tutunabilmek içinde yetenekleri az. Başka insanlar üzerinden var olmaya çalışıyor. Yonca’yı oyuncu olarak çok eğlenceli ve renkli buluyorum. Mesele sizin sorduğunuz iyi ya da kötüyü oynamak değil. Oynama hazzı verecek bir karakteri oynamak.

Dizide zengin bir adamla evlenmek için her şeyi yapabilecek bir kadını canlandırıyorsunuz. Gerçekte paraya ne kadar önem veriyorsunuz? Beraber olacağınız adamın maddi durumu önemli midir?
İnsanın mesleğini yapıp, emeğinin karşılığını, parasını kazanıyor olması çok değerli. Ayaklarının üzerinde durma hissi özgüveni artırır hayatta. Ben de karşımdaki insanın da aynı şeyleri hissediyor olmasını isterim.
Peki siz başroldeki Gülru’nun yerinde olsaydınız hangi erkeği seçerdiniz? Neden?
Gülru’nun, şu anki seçimini intikam duygusu belirliyor. Ne kadar istese de aşkı seçemiyor. Oysa aşk çok kıymetli. Ucundan yakalayabiliyorsa insan, peşini bırakmamalı. Ben olsam yakalamaya çalışırdım.
Gerçekte nasıl bir kişiliğiniz var? En öne çıkan özellikleriniz? Çok neşeli biri gibi görünüyorsunuz ama...
Nasıl biri olduğu mu sanırım en iyi beni tanıyan insanlar söyleyebilir. Fakat doğru, , neşeli ve enerjik olduğumu söylüyorlar.
Rol alacağınız diziyi neye göre seçiyorsunuz?
Kendimi çok şanslı hissediyorum. Yonca dahil oynadığım önceki roller de hep heyecanlandırdı beni. Oynayacağım karaktere, senaryoya heyecan duymak, çalışacağım yapıma ve ekibe güven duymak hepsi birlikte benim için çok önemli.

NORMALDE MAKYAJ YAPMAM DOĞAL OLMAYI TERCİH EDİYORUM
En kısa zamanda bir dizide başrol oynamak mı istiyorsunuz yoksa başrol veya yanrol olması pek de umrunuzda değil mi?
Ben hikayeye çengeller atan karakterleri oynamayı seviyorum. Bugüne kadar hep böyle oldu. Önemli olan başrol ya da yan rol olması değil, iz bırakacak bir karakteri oynamak. Ezel dizisinde Selma Hünel’i ve Uçurum dizisinde Mika’yı oynadım. İkisi de uzun zaman önce bitti ama izlerini hala izleyiciden görüyorum ve çok mutlu oluyorum.
Güzellik ve bakım sırlarınız nedir? Makyajla çok değişiyorsunuz bence; günlük hayatta yapıyor musunuz?
Sette ya da tiyatroda sürekli makyaj yapılıyor. Cilt yorgun düşüyor. Günlük hayatımda sade ve doğal olmayı tercih ediyorum. Cildimi temiz tutmak ve nemlendirmek benim için çok önemli.
En büyük hayaliniz nedir?
Nefes aldığım sürece özgürce işimi yapabilmek.
Romantik bir kadın mısınız?
Bu sorunun muhattabı ben değilim (Gülüyor)...

Köse, Güllerin Savaşı dizisinde kardeşlerini kıskanan Yonca rolünde.




