Gazete Vatan Logo

Çocukları yaptılar ama evi alamadılar

Esenyurt, Bulut İnşaat ile yeni mağdurlar yaratmaya devam ediyor

Bulut İnşaat ilginç reklam kampanyası ile dikkati çekti. Başbakan Erdoğan’ın projesine destek oluyoruz diyerek “3 çocuk taahhüt edene yüzde 33 indirim” yaptı.

İnsanlar maketten ev beğendi. Peşinatı verdiler taksit ödüyorlar ancak evler 3 yıldır ortada yok. Temel Bulut’un açıklama yapmaması ise endişelerini artırıyor.

Esenyurt’ta birbiri ardına çıkan projeler rekabeti kızıştırınca ilginç pazarlama tekniklerine de tanık olundu.

Ancak kuşkusuz en yaratıcılarından biri Bulut İnşaat’ın kampanyası idi. Bir taşla iki kuş vuruyordu. Hem Başbakan Erdoğan’a selam çakıyor hem de akılda kalan kampanya ile karar vermeyi kolaylaştırıcı bir indirim taahhüt ediyordu.

3 çocuğu olana indirim yaptığını duyurdu. Herkesin 3 çocuğu olacak değil ya, kampanyayı sınırlamak olmazdı, 3 çocuk yapacağını tahhüt edenlere de aynı indirimi sunacağını açıkladı.

Havada bulut evi...

Evviva Gümüş City projesi bu şartlarda satılmaya başlandı. Şirketin sahibi Temel Bulut, o zaman kampanyayı şöyle tanıtmıştı: “Hiç kâr etmeden sadece Türkiye’nin geleceğine yatırım yapmak adına böyle bir projeye imza atıyoruz. Madem Başbakanımız böyle istiyor biz de buna elimizden geldiğince destek olmalıyız. Üç çocuklu ailelere ve 3’üncü çocuğa sahip olacağına söz veren çiftlere yüzde 33 indirim yapacağız. Kampanyayla ev alanlar 150 metrekarelik konutları 165 bin lira yerine 110 bin liraya, 199 metrekarelik konutları da 207 bin lira yerine 139 bin liraya alabilecekler.”

İnsanlar bu taahhüte inanıp ev aldı. Ancak aradan geçen süre zarfında inşaatlar bir türlü yükselmedi. Evlerin yerinde yeller esiyor, peşinat veren taksitlerini de aksatmadan ödeyen aileler endişe ile bekliyor. Bulut İnşaat’ın sahibi ve hiçbir yetkilinin ortada olmayışı doyurucu bir açıklama yapılmayışı ise endişeleri artırıyor. Kandırıldıklarını düşünen bazı ev sahipleri soluğu Esenyurt Belediyesi’nde aldı. Firmanın açıklamaları ile gerçekteki son durumu karşılaştırmak için. İnşaat yetkililerinin söylediği gibi ne 2013 sonunda alınmış bir avan proje onayı var ne de inşaat ruhsatı.

Konuyla ilgili olarak yaklaşık 2 gündür Temel Bulut’a ulaşmaya çalışıyoruz. Ne yazık ki 132 ile başlayan telefon numarası sürekli telesekretere düşüyor. Posta kutusu da öyle dolu ki, yeni mesaj bırakılamıyor. SMS’lere yanıt vermiyor.

Çocuklar duymasın bu bir kelime oyunu

Bulut İnşaat, 3 çocuk kampanyasının yanısıra Kelime Oyunu, Karadayı, Çocuklar Duymasın gibi çok seyredilen programlara sponsor olarak da ilgi çekmeye çalıştı. Kentsel dönüşümle ilgili olarak yapılan reklam filmi de çok konuşuldu. Temel yolun ortasına bir ev yapmaya çalışıyordu. Şu an Bulut İnşaat’ın projesinin geldiği nokta da Temel’in üst üste koyabildiği iki tuğladan daha fazlası değil.

İnşaat sahasında tek bir işçi yok faaliyet de yok

Evviva mağdurları kızgın. Muhatap bulamamaktan sürekli yanıltıcı bilgi almaktan şikayetçiler. Kandırıldıklarını düşünüyorlar ancak herhangi bir aksaklık yaşanmasın firma zora düşmesin diye taksit ödemelerini de istemeye istemeye de olsa yapıyorlar.

VATAN Gazetesi’ne ulaşan şikayet mail’lerinde ve telefonlarında ortaya çıkan şikayetler şöyle:

“Bu inşaatlar ne zaman başlar ne zaman biter diye soruyoruz cevap yok. Avan proje, yapı ruhsatı alındı deniyor, Belediye doğrulamıyor. Kandırıldığını düşünüp projeden ayrılmak isteyenlere türlü eziyet yapılıyor. Paralarını geri

almak için şirkete başvuran müşterilere iki yıl sonrasına tarih veriliyor. Taksitleri ödesek bir türlü ödemesek bir türlü. Taksitler senet karşılığı olduğu için elimiz kolumuz bağlı. Dava açsak daha büyük bir maddi külfetle karşı karşıya kalırız diye korkuyoruz.

Ödemesek şirketin elinde senetler var. Ama ne ruhsat var, ne tarih var ne de bir açıklama. Savcıları, belediye başkanlarını göreve davet ediyoruz. Bize bir kere de umut olun, hala güvenecek bir şeyler var bu ülkede dedirtin.

Haberin Devamı