Gazete Vatan Logo

Canon Expo"ya Türkiye damgası

Dünyaca ünlü teknoloji firması Canon’un beş yılda bir düzenlediği ve geleceğin teknolojilerinin tanıtıldığı Avrupa"daki en büyük etkinliği olan Canon Expo 2010 Paris geçtiğimiz günlerde gerçekleşti.

Fuara onlarca ülkeden yüzlerce gazeteci ve Canon"un CEO"su Fujio Mitarai"nin de aralarında bulunduğu üst düzey yöneticiler katıldı.

Katılımcılar için hazırlanan 9 metre çapındaki kubbenin altında 10 projeksiyon tarafından yansıtılan 3 boyutlu görüntülerde İstanbul Topkapı"daki Panaroma 1453 Fetih Müzesi"nin de yer alması Türkler için tatlı bir sürpriz ve iyi bir tanıtım fırsatı oldu.

Bu arada İstanbul"daki Panorama 1453 Fetih Müzesi"nin duvarlarını süsleyen resimlerin de Canon marka printer"larda basıldığını belirtmek gerekiyor. Fuar alanının diğer bölümlerinde de ülkemizden birçok manzaraya yer verilmişti. Öğrendiğimize göre bu hayranlık Canon Avrupa"nın CEO’su Ryoichi Bamba’dan kaynaklanıyor. Türkiye"ye yaptığı bir ziyarette gördüklerinden çok etkilenen Bamba"nın, Anadolu"ya ait görüntülerin fuar alanında olmasını özellikle istediği belirtiliyor.

Geleceğin öne çıkan teknolojileri

-Çok Amaçlı Kamera
(Multi-Purpose Camera)
Canon bu kamera konseptinde video ve fotoğrafı bir araya getirip bütün iş alanlarının ihtiyaçlarını karşılayacak tek bir cihazda toplamış. Ultra high definition, 4K olan bu kamera Full HD"nin 4 katı çözünürlük sunuyor. Yeni geliştirilen 8 megapixel Cmos sensör ise saniyede 60 kare görüntü kaydetme kapasitesine sahip. Bu sayede çekilen görüntüleri yüksek kalitede ağır çekim izlemek ve bu görüntüler arasından yine yüksek çözünürlüklü resim almak mümkün.

-Single Shot Multi-band

Fotoğraf Makinesi
Canon"un bu konsept modeli 50 megapixel Cmos sensörü ve ona entegre 6 farklı filtresiyle insan gözünün ve RGB kameraların ötesinde renkleri algılayabiliyor. Çekilen fotoğraflarda o an gözle görülemeyen detaylar fotoğraflarda dikkati çekiyor. Şu an prototip halinde olan bu kamera yakın zamanda seri üretime geçecek.

Haberin Devamı