Gazete Vatan Logo

Bu mutfakta Çinli var!..

Bakmayın sosyetenin buluşma noktası diye tanıtıldığına... Tadı damakta akşam yemeklerinin yeni adresi Centro. Yiyebileceğiniz en güzel Çin yemekleri burada

Sorarım size kaç işletmeci ya da mekan sahibi vardır ki, en iyisini sunmak için elemanlarını yurtdışına görgüsünü artırmaya gönderir?.. Görgüyle yetinmez eğitim bile verdirir?..

Ben bir tane biliyorum, çok da seviyorum ya:

İzzet Çapa...

Nişantaşı'nda yeni açtığı Centro için 'lezzet profesörleri' Ateş kardeşleri Roma'ya göndermiş. İtalyan mutfağının a'sını b'sini öğrenmeye. Hoş, Ateşleri'n Bilal olanı, "Benim bunlardan öğrenecek bir şeyim yok" diye dellenmiş ama... İyi ki gitmiş, görmüş, pişirmiş, yedirmiş...

Son günlerde sıkça adını duyduğunuz bir yer Centro... Daha önce Ritz Carlton'ın altındaydı. Şimdi eski Avantgarde Greek'in orada. Harbiye Askeri Müzesi'nin hemen çaprazında.

Bakmayın siz basında 'sosyetenin buluşma noktası' diye çıktığına... Evet, sosyete burada.

-ydı yani...

Geçtiğimiz akşam, Türkan Sabancı da... Bence ağzının tadını bilenlerin yeri Centro. Bir de iyi bir akşam yemeği için paraya değer diyenlerin. Öğlenleri ise daha ekonomik bir mönü sunuluyor. Alışverişten arda kalan zamanda bir soluk almaya uğrayın derim. Yemek olmadı, kahve içip, Bilal Usta'nın balkabaklı cheesecake'inden yer, kulaklarımı çınlatırsınız.

Sadece İtalyan mutfağı yok burada. Et de var, risotto da... Ve ne alaka demeyin, son günlerin yine yeni yeniden yükselen trendi, üstelik mutfakların en sağlıklısı Çin yemekleri de... Öyle kitaplardan okuyup yapılan tariflerle değil ama... Taaa yerinden, Çin'den getirtilmiş bir profesöre emanet mutfak.

Belki çok yerde Çin yemeği yediniz, damak tadınızı bulamadınız. Buradakiler Drew onaylı, Bilal Ateş garantili. Önce ben de ık mık ettim, bildiğimden şaşmam, et isterim dedim ama.... Ne zaman yan masadaki kızı gördüm Çin mantısı denen o küçük bohçaları, sosuna bandırıp bandırıp lüpletirken... Hemen atladım garsona:

- Ben de isterim!..

Ortam, fotoğraflarda da gördüğünüz üzere ferah... Kahverengi ağırlıklı ama boğmuyor insanı. New York tarzı diyorlarmış, Osmanlı'dan esintiler de var, modernize haliyle... Bir köşedeki mavi seramik dolap mesela... Ben en çok lambalarına bittim. Ne çok loş ne çok aydınlık. Gözü yormuyor, yediğinizi de gösteriyor ama... Dekorasyon, favori terasım Balkon On5 ve Cahide On5'le hayranlığımızı kazanan Tolga Sezgin imzalı ne de olsa.

Centro: Valikonağı Cad. No: 39 Nişantaşı, Rezervasyon Tel: (0212) 29144 42

Haberin Devamı