Gazete Vatan Logo

Böyle ofis ortamı herkesin hayali

kahvede şenlik...

19’uncu yüzyıl başlarında inşa edilen ve halen Borusan Holding’in yönetim merkezi olarak kullanılan Rumelihisarı’ndaki Perili Köşk, sanat eserlerine ev sahipliği yapmaya başlıyor. Türkiye’de bir ilk olacak “ofis müze”de eserler çalışma alanlarına özel bir tasarımla yerleştirilecek. Hazırlıkları yaz boyunca sürecek olan müze, sonbaharda faaliyete geçecek. Müze, haftasonları da halkın ziyaretine açık olacak. Hem şirketin çalışanları hem de sanatseverler için bulunmaz bir ortam yaratıldığı kesin. Düşünsenize tüm bir mesaiyi denize nazır ve sanatla içiçe geçiriyorsunuz. Borusan’ın bu projesinin çalışanların motivasyonunu yükseltmesi çok olası gözüküyor.

Müzik ve Video VJ FEST’te buluşuyor

Türk TV izleyicisine, ekranda müzik klibi sunan neşeli-dinamik sunucular olarak lanse edilen VJ’ler (video jokey), tüm dünyada aslında yeni bir sanatın temsilcileri. Sanatın ortaya çıktığı alan ise müziğin canlı performansla görselleştirilmesi. VJ’ler müziğin ritmine uyumlu olarak çeşitli video ve ışık performanslarıyla dinlediğimiz, bedenimizi dansla bütünleştirdiğimiz müziğe görsel boyutu da ekliyor. Teknolojiye, müziğe ve görsel tasarıma ilgi duyan gençler için popüler bir meslek olan VJ’lik, aynı zamanda interaktif bir üretim alanı. Süden Pamir’in kurduğu ve müzik teknolojileri eğitimi verilen Galatasaray İTM’nin düzenlediği 4. VJ FEST’e 11 ülkeden 40’dan fazla sanatçı ve konuşmacı katılıyor. Avusturya, Almanya, Andorra, Brezilya, Fransa, Hollanda, İspanya, İtalya, Kanada ve Meksika’dan gelecek sanatçılar 1-4 Haziran’da gündüzleri atölye çalışmaları ile Galatasaray İTM’de bilgilerini paylaşacak. Yeni VJ’lerin yetişmesini ve VJ sanatını geliştirmeyi amaçlayan atölye çalışmaları ve konuşmalar herkese açık İngilizce olarak yapılacak. 2-4 Haziran gecelerinde de Audio-Video (AV) performans, elektronik canlı sinema, video enstalasyon ve VJ-DJ eylemleri Mute Club Beyoğlu’nda gerçekleştirilecek. “Sign Jockey” Hokin’in işaret diliyle yapacağı performans festivalin en ilginç etkinliği. VJ Camp Attack Visuals çöplükten yaptığı robotları “Robotların Savaşı”nda canlı oynatacak, İspanya’dan gelen “PSM!” canlı elektronik sinema yapacak. Festivalin şeref konuğu ise dünyadaki en iyi 5 VJ arasında yer alan 4Youreye. Festival, vjfestist.org’dan canlı olarak yayınlanacak, internet radyosu dbs.fm’den de canlı dinlenebilecek. Festivaldeki tüm etkinlikler ücretsiz olacak.

150 yaşındaki Yale Korosu İstanbul’da

ABD’nin Yale Üniversitesi’nin 250 kişilik Yale Glee ve Mezunlar Korosu, 150’nci kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Tekfen Filarmoni Orkestrası ile İstanbul’da ilk kez bir konser verecek. Haliç Kongre Merkezi’nde 18 Haziran Cumartesi akşamı gerçekleşecek konserde, Yale Korosu’na Tekfen Filarmoni Orkestrası eşlik edecek. Barış adına ortak bir dil yaratmak amacıyla kurulan Orkestra Karadeniz, Doğu Akdeniz ve Hazar Denizi’nden 23 ülkenin müzisyenlerinden oluşuyor. Kendini çağdaş müziğe adayan sanatçı Jeffry Douma’nın şefliğinde koro, bizleri coşkulu eserlerle buluşturacak.

Benden duymuş olun...

Haldun Dormen kendi yazdığı ve üç sezon önce “Kantocu” müzikalini bu kez Ankara Devlet Tiyatrosu’nda sahneye koyuyor. İ.B.B. Şehir Tiyatrosu’nda da “Sokak Kızı İrma” müzikalini yeni bir yorumla sahneleyecek. Yücel Erten de Ahmet Say ile kaleme aldığı “7000 Yıllık Uçan Halı” eserini, Fazıl Say’ın besteleri ve Çiğdem Erken’in müzik direktörlüğünde Ankara Devlet Tiyatrosu’nda sahnelemek üzere provalara başladı.

Ajandanıza Not Edin

* 2 Haziran /”Ekmek Parası”, Oyunbaz, Kumbaracı50
* 6 Haziran / İdil Biret Piyano Resitali (Bach & Brahms),
Aya İrini Müzesi
* 14 Haziran
Festival Buluşmaları, Kadıköy Süreyya Operası
* 15 Haziran / “Sonsuza Dek Tango”, İstanbul Arkeoloji Müzesi
* 18 Haziran
Ricky Martin
Konseri, Arena
* 20 Haziran
Amy Winehouse
Konseri, Küçükçiftlik Park

Babanızın adrenalini Tiesto ile yükselecek

Babalar Günü bu yıl 19 Haziran’a denk geliyor. Klasik bol çeşitli bir pazar kahvaltısıyla başlayan günün akşamında babanıza Tiesto konseri ile güzel bir sürpriz yapabilirsiniz. Kaleidoscope dünya turunda, 15 ay içerisinde 6 kıtada 175 sold-out show gerçekleştirerek bir milyonu aşkın hayranıyla buluşan Tiesto’yu Parkorman’da izlemek babaların adrenalini yükseltmeye yeter de artar.

Haberin Devamı