Gazete Vatan Logo

Bir klişenin çelişkilerle dolu portresi

Hollywood usulü korku filmlerin klişe sonları vardır; kötü adam bir türlü ölmek bilmez. Tam kendisinden kurtulduk sanırken bir şekilde hortlayıverir! Nihat Doğan’ın hayatımızdaki varlığı da tam anlamıyla bu klişeyle örtüşüyor sanki...

Klişe #1

Sıfırdan geliyorum

Kendisine sorarsanız, çocukluğunu anlatmayı sevmiyor ama çocukluğundan bahsetmediği bir röportajını bulmak neredeyse imkânsız. Bu nedenle; henüz 11 yaşındayken babasını kaybettiğini, ardından su satarak, ayakkabı boyayarak, çay bahçelerinde şarkı söyleyerek ailesine baktığını bilmeyenimiz yok. Onun verdiği röportajların neredeyse tamamı altını özene bezene çizdiği bu “sıfırdan geliyorum” hikâyesiyle başlıyor ama nedense hep, arkasında Türkiye’nin en büyük aşireti olduğunu vurgulamasıyla sona eriyor. Bir taraftan savaş açtığı isimlere karşı halkı yanına çekebilmek için “Benim sizden başka kimsem yok” söylemini elden bırakmıyor, diğer taraftan arkasında 200 bin aşiret üyesinin olduğunun da bir şekilde bilinmesini istiyor. Hemen her cümlesinde ya kendini tanımlıyor ya da karşısında yer alanlara yaftalar yapıştırıyor. Sürekli tek tabanca olduğundan dem vuruyor ama cümleleri genellikle “biz” kelimesiyle başlıyor. Ona göre onun gibi düşünmeyenler ya kendini elitist addeden ahmaklar, ya da ateist, satanist “kardelen çocukları”...

Haberin Devamı

Klişe #2

Mazlum edebiyatı

Müzik piyasasına girerken yaşadığı zorlukların sebebi olarak kendisinin bir “Doğu çocuğu” olmasını gösteriyor ama aslında hiçbir zaman memleketi Muş’ta yaşamamış birisi. Hatta babasının vefatından sonra aile büyükleri onları Muş’a götürmek istediklerinde ilk karşı çıkan kendisi olmuş. Onun yerine Avcılar’da ve Almanya’nın düğün salonlarında sahneye çıkmayı tercih etmiş. İktidar partisiyle organik bağları bulunmasına ve sürekli sistemden beslenmesine rağmen sisteme çomak soktuğunu ileri sürüyor. Son yıllarda başına gelenlerse hep “Kürt kökenli olması”ndan mütevellit... Survivor’a katıldığı sene sanal âlemde cumhurbaşkanından daha fazla konuşulduğu için övünüyor. O konuşmaların pek de hayra alamet olmadığını aslında kendisi de biliyor ama her zamanki gibi bizim bundan bîhaber olduğumuzu varsayıyor.

Klişe #3

Çapkınım hovardayım

Uzun yıllar tek şarkıyla idare ettikten sonra, birden bire “Seda Sayan’ın sevgilisi” olarak gündeme gelmiş olmayı pek hazmedemiyor. Ayrılık sonrasındaki tripleri büyük ihtimalle bu yüzden; “aslında ben hep vardım” demeye getiriyor. 90’lı yıllarda müzik sektörünü elinde tutan “Prestij Müzik elemanları”yla hesaplaşması bir türlü sona ermedi. Mahsun Kırmızıgül’ün eski sevgilisi Seda Sayan’la birlikte olduğunda kimseye laf söyletmezken, ayrılıklarının ardından Özcan Deniz canlı yayında Seda Sayan’ı yere yatırıp öptü diye kıyameti koparttı.

Haberin Devamı

Klişe #4

Her konuda uzmanım

Şarkıcı ama 2009’dan beri yayınlanan herhangi bir albümü, son 10 yıldır hit olan tek bir şarkısı yok. Survivor’a katıldı ama şampiyon olamadı. Kitap yazdı ama yazar olarak kabul edilmedi. Aforizmaları var ama felsefe dünyası onun varlığından habersiz. Siyasetle ilgileniyor ama politikacı değil. Yarışmalarda jüri üyesi oldu ama reyting yetersizliğinden üç haftada program rafa kaldırıldı. Büyükderespor futbol takımının başında sahaya çıktı ama teknik direktör sertifikası eksik. Ekranlarda futbol yorumluyor ama bunu zaten herkes yapıyor.

Haberin Devamı

Klişe #5

Dobrayım efsaneyim

Efsane olmaya odaklı bir kariyer planladığı aşikâr. Marka yönetimini çok iyi bildiğini düşünüyor. Bu yüzden hemen her hareketi planlı programlı... Survivor’da final oylaması öncesinde kazanacağı ödülün yarısıyla okul yaptıracağını vadetti ama ünlülerin imzaladıkları sözleşme gereği zaten bunu yapmak zorunda oldukları ortaya çıktı. Somali’ye yaptığı ziyaret öncesinde yeni albümünün gelirini Somalili’lere bağışlayacağını ilan etti, ne var ki o “yeni albüm” hiçbir zaman yayınlanmadı. Geçtiğimiz hafta Galatasaray’dan ihraç edilince aidatını Filistin’deki mücahitlere bağışlamak üzere geri istedi fakat 2015 aidatını bugüne kadar yatırmamıştı.

ONLAR OLMASAYDI

Kırdın Kalbimi: Nihat Doğan’ın çıkış şarkısıydı ve her “Kırdın kalbimi” cümlesinin ardından tekrarlanan cam kırılma efektleriyle hafızalarda yer etti. İçinde dansöz oynatılan video klibi o günlerde ekranların vazgeçilmezleri arasındaydı. Uzun süre tek hiti olarak kaldı.

Seda Sayan: Gerçek ilişkilerinin hiçbirini medya ve kamuoyu önünde yaşamayan Seda Sayan nedense ilk günden itibaren onunla birlikteliğini gizlemedi. Birçok izleyici için televizyon programlarında onların taklidini yapan komedyenlerin skeçlerindeki aşk bile daha inandırıcıydı.

Haberin Devamı

Acun Ilıcalı: Adadan döndükten sonra Survivor’ın “Nihat’tan Önce” ve “Nihat’tan Sonra” şeklinde ikiye ayrıldığını iddia edince araları bozuldu. Buna rağmen reytingleri düşünen Acun, bu akşam başlayacak olan Survivor All Star’a onu da davet etmişti. Neyse ki son anda Twitter imdadımıza yetişti.

Twitter: Adamı vezir de eden, rezil de eden günümüzün sanal âlem fenomeni. Survivor’dan sonraki dönemde Nihat Doğan’ın elinde adeta bir oyuncağa dönüştü. Hemen her konuda bir fikri olan Nihat Doğan’ın sonunu hazırlayan da Twitter oldu. Kurduğu cümlelerin içeriği o kadar kötüydü ki, kimseler çıkıp “bu nasıl bir dilbilgisidir, bu nasıl bir anlatım bozukluğudur” deme fırsatı dahi bulamadı.

Kişisel şiddetin tarihçesi:

80’li yıllar: Mahallede futbol oynadığı için babası eline sigara bastırmış. Sigara izini hâlâ elinin üzerinde taşıyor.

1998: Üçüncü albümünde “Tuttuğumu deli gibi koparırım ama/ İyilikle olmazsa vallahi zorla/ Benim olmazsan taciz ederim” sözlerini içeren Taciz isimli şarkısına yer verdi.

1998 Ağustos: Kendisiyle sevişmek isteyen ve bu isteği reddedilen sevgilisi Aysun Kiremitçi tarafından bir odaya kilitlendi. Odadan kurtulduğunda sevgilinin gözünü morarttı ve ölümle tehdit etti.

2011 Nisan: Survivor Ünlüler Adası’nda ekip arkadaşlarıyla sürekli tartıştı. Pascal Nouma daha fazla dayanamadı ve ona saldırdı.

2011 Ekim: İzzet Yıldızhan ile Ankara’da bir otel odasında para karşılığı seks yapmak üzere anlaştıkları hayat kadınlarına ters ilişki teklif ettikleri, bu istekleri kabul edilmeyince tacizde bulundukları iddia edildi.

2015 Şubat: Özgecan Aslan’ın hunharca katledilmesinin ardından Twitter’dan “Sizde mini eteği giyip soyunup laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğrayınca da bas bas bağırmayacaksın” cümlesiyle paylaştı.

Polemik TOP 10

Nihat Doğan’ın polemik yaşadığı 10 ünlü:

1- İbrahim Tatlıses

2- 2011 Survivor Ünlüler Takımı

3- Melih Gökçek

4- Esra Elönü

5- Ahu Sungur

6- Özcan Deniz

7- Müjdat Gezen

8- Ahmet Çakar

9- Tarkan

10- Fazıl Say