Gazete Vatan Logo

Astroloji iş dünyasına da yön veriyor

19’uncu Yüzyıl’ın en ünlü bankacılarından J.P. Morgan’ın tek bir sözü aslında iş astrolojisini anlatmaya yetiyor:

“Milyonerlerin astroloğa ihtiyacı olmayabilir ama milyarderlerin vardır”. Doğru zamanda, doğru kişiyle, doğru anlaşmayı yapmak bir yatırımcıya büyük servet getirebilir. Ama aksine anlaşmanın kötü bir zamanlamada yapılması bozguna da neden olabilir. İddiaya göre iş astrolojisi işte bu ‘doğru zaman’ kavramının bulunmasına yardımcı oluyor. Üstelik birkaç milyar ışık yılı uzakta olsa da cevap gökyüzünde. Gezegenlerin ve yıldızların konumu hem sizin hem de şirketinizin atması gereken adımları aslında söylüyor.

Facebook’un zarar edeceğini bildiler

Malum şirketlerin de kuruluş tarihlerine göre burçları var. İş astrolojisi bununla ilgileniyor. Onlara göre yıldızların ve gezegenlerin konumunun burçlara olan etkisi piyasalara doğrudan yansıyor. Hangi hissenin ne zaman büyük ve sürpriz bir çıkış yaşayacağını ya da aksine dibe vuracağını yıldızlar önceden fısıldayabiliyor. Örneğin Facebook’un 18 Mayıs’ta başlayan halka arzının seçilen tarih nedeniyle büyük risk taşıdığı ve fiyaskoya dönüşebileceği pek çok iş astroloğunun Nisan tarihli yazılarında mevcut.

Satürn yakınken projeye başlamayın

İş astrolojisinde Venüs ve Jüpiter para gezegenleri olarak kabul ediliyor. NASA yok saymak istese de gönüllerimizin gezegeni Plüton büyük başarı demek. Venüs, Jüpiter ve Plüton’un uygun konumlandığı bir anda başlatılan bir projenin büyük para ve başarı getireceği kesin. Uranüs diğer gezegenlerle konumuna göre iyi ya da kötü sürprizlere neden oluyor. İşin içine Satürn girdiğindeyse dikkat! Bu kırmızı ışık yanarken bir kavşaktan geçmeye benziyor. Yani Satürn yakınlardaysa yeni hiçbir projeye başlamamak gerekiyor.

Türkiye’de uygulayan var mı?

İş astrolojisinin Türkiye’deki popülaritesi de her geçen gün artıyor. Geçen hafta YKM’nin hisselerinin Boyner Holding’e devrinde Gülay Tan’ın yıldız haritasına göre karar verdiği ve bu yüzden de devri geciktirdiği konuşuldu. Yine Boyner Holding Başkan Yardımcısı Serdar Sunay’ın 2003’te kaybeden ama ekolü devam eden Sydney Omarr’ın kitaplarına danıştığı yazıldı.

Altın nisanda tavan yapacak

Peki önümüzdeki günlerde iş dünyasını neler bekliyor, piyasalarda neler yaşanabilir? Merkezi Hindistan’da bulunan ve her ay iki milyonun üzerinde tık alan GaneshaSpeaks.com Pazar Vatan’a özel tahminlerde bulundu.

Türk Lirası: Türk Lirası’nın yeni sembolünün kabul edildiği 1 Mart 2012 tarihi astrologlara göre liranın doğuşu olarak görülüyor. Yani Türk Lirası’nın burcu Balık. Buna göre 16 Aralık 2013’e kadar Türk Lirası’nda ciddi dalgalanmalar yaşanabilir. Ticaret yapanların bunu dikkate alması gerekiyor. Jüpiter’in hareketi nedeniyle dalgalanmaların Ağustos 2014’e kadar sürmesi bekleniyor. Daha sonrasındaysa TL daha istikrarlı bir döneme giriyor.

Amerikan Doları: Geçen yıllarda zorlu bir süreçten geçen dolar için önümüzdeki yıl genel görünüm olumlu. Dolar güçlü olduğu bir döneme giriyor. Haziran 2014’e kadar da değerinde büyük değişimler beklenmiyor.

Ham petrol: Önümüzdeki günlerde ham petrol fiyatında, özellikle de ABD’de hızlı bir yükseliş yaşanabilir. Bu yukarı yönlü seyrin Mayıs 2014’e kadar sürmesi bekleniyor. Ancak Eylül ayında yaşanacak bazı gelişmeler petrol fiyatlarını altüst edebilir.

Altın: Önümüzdeki yıl dünya genelinde altın fiyatlarının en yüksek seviyede olacağı tarih aralıkları 15 Nisan-14 Mayıs ve 16 Eylül-2 Kasım. Özellikle 29 Nisan’da ve 8 Ekim’de fiyatların tavan yapması bekleniyor. Duyurması bizden, uygulamak sizden!

Walt Disney astrolojiye danıştı

Yıllardır pek çok başarılı iş adamı ve yatırımcı karar verirken iş astrolojisinden yardım alıyor. Walt Disney milyon dolarlık eğlence projelerini piyasa sürmeden önce doğru zamanı gezegenler yardımıyla belirliyordu. Yaptığı tahminlerle efsaneleşen ünlü borsacı William Delbert Gann da astrolojiyi arkasına alanlardandı. Gıda devi McDonald’s ve ABD’nin en büyük petrol ve doğalgaz şirketi Chevron’da çalışan pek çok üst düzey yönetici de atacakları adımlarda yıldızlara danışıyor.

Haberin Devamı