Gazete Vatan Logo

Ameliyatsız güzelliğin 10 yöntemi

‘Gece yarısı ameliyathaneden çıktığımda cildim mutluluktan pırıl pırıl parlar’

Ajda Pekkan , Deniz Akkaya, Ebru Şallı, Petek Dinçöz... Türkiye’nin izlediği, birçok kadına onun sihirli elleri değdi. Yaptığı yüzlerce estetik ameliyat ve geliştirdiği yöntemlerle adına patent ve uluslararası ödüller alıp dünyada da tanınan Prof. Dr. Onur Erol, başarı ve güzelliğin sırrının aynı olduğunu anlatıyor: “Mutluluğu sadece güzellikte arayana geçmiş olsun. Bu yaşta, bu işi sevdiğim için yapıyorum, ameliyattan çıkınca benim de cildim mutluluktan parlar. Güzellikte önemli olan gözlerin içinden gelen sevgi ve ateştir. Azra Akın güzelliği değil ışığı sayesinde dünya güzeli oldu.”


Son 5 yıl içinde neler oldu estetik cerrahisinde?
Ameliyatsız güzellikle, estetik cerrahinin birlikteliği çok önem kazandı. Amerikan Estetik Plastik Cerrahi Derneği’nin yaptığı araştırmaya göre insanların yüzde 90’ı güzelleşmek için ameliyatsız işlemleri seçiyor. Bu gerçeği gördükten sonra daha az müdahaleli teknoloji kullanarak daha çok güzellik elde edilebilecek uygulamalara başladık.
Sırf bu yüzden ameliyatsız güzellik yöntemlerinin uygulandığı M-onep’i kurdunuz... Neştersiz güzellik neden arttı?
Uygulamaların yüzde 90’ı sağlıksız yapıldı ve insanlar bundan zarar gördü. Estetik şarlatanların eline geçti. İnsanlar artık “Küçük müdahalelerle ve mümkünse ameliyatsız ne elde edebiliriz” diye düşünüyor. Tıbbi kremlerin kullanılması da önerildi. Bunlarla araştırmalar yapılırken ilerleme sağlanıyor. Deriyi sıkılaştırıcı aletler çıkmaya başladı. Biz bu aletlerden bir kısmını aldık ama bu da yeterli olmadı, daha iyileri çıkınca onları da aldık.
Nedir onlar?
Mesela Thermageww deriyi sıkılaştıran bir alet, gerçi yüz germenin yerini tutamaz. Yine de basitçe bir sıkıştırma bile ciltte kolajen artırımına sebep oluyor. Kolajen artınca da daha gergin bir görünüm kazanılıyor. Termajı ben kendime de yaptırdım, bir çok arkadaşıma yapıldı hatta erkeklerde daha güzel sonuç veriyor diyebilirim.
Neden acaba?
Çünkü erkeklerin sakalının dibinde kadınlardan daha fazla kolajen var. Kolajen ne kadar fazla olursa yaptırana o kadar çok etki ediyor. Bir arkadaşım yaptırmış, sonra da öğlen yemeğinde arkadaşlarıyla buluşmuş. “Yüzünü mü gerdirdin?” demişler. Değişimi görmüşler.
Öğle arasında yaptır sonra işine git...
Tabii... Bu arada botoks da gelişti. Botoks kullanımı bir sene içinde 1’de 1700 arttı. Botoks bizim işimize çok yaradı. Ama şimdi her şeyde olduğu gibi sahte mallar çıkıyor. Botoks diye yabancı maddeler kullanılıyor.


Kobay gibi kullanılan kadınlar ağlaya ağlaya bana geliyor

Cilt en çok neden yaşlanıyor ve bozuluyor?
Güneş, üzüntü, sigara en önemli nedenler.
Bir de estetik turizmi var, kimler geliyor size?
Doktorlar bile geliyor ve diyorlar ki “Bizim ülkemizde sadece buradaki aletlerin toplamının 3’te 1’i bile yok.” Belki biz de bunu iyi tanıtamıyoruz Belki herkes anlayamıyor. Birileri bana dedi ki “Bu kadar yatırım İngiltere’de olsa zengin olur herkes.”
En çok hangi ülkelerden geliyorlar?
İlginçtir, Kuzey ülkelerinden çok fazla gelen var... İngiltere, Hollanda, Almanya, İsveç’in yanı sıra Azerbaycan ve Arap ülkelerinden de estetik olmak ya da ameliyatsız güzellik için geliyorlar. Gelen gittiği zaman arkadaşlarına öneriyor, böylece gelenler artıyor.
Ne kadar yatırım yaptınız ameliyatsız güzellik için hizmet veren M-onep’e?
Caddebostan ve Etiler’deki M-onep’lere toplam 4 milyon Euro yatırım yaptım.
Neden bu kadar yatırım yaptınız?
Bu işi zevk için yapıyorum. Zaten ben zevk için cerrah oldum. Normalde geçinecek her şeyim var. Amerika’daki doktor kardeşim dedi ki: “Burayı kurarsan, hem çok çalışacaksın hem de bir şey kazanamayacaksın.” O benden 4 yaş küçük, emekliye ayrıldı. Ama gerçekten mutlu oluyorum. Meslek hayatım boyunca öyle şeyler duydum ki... Mesela bodrum katında hem de doktor değil, hiçbir şeyi yok. Travestilere silikon sıkıyor, sırf iğne kullanabiliyor diye... Tüylerim diken diken oluyordu bu haberleri okuyunca. Bana gelen hastalardan bazıları “Vücuduma bunu sıktılar çok kötü durumdayım” diyor, “Ne sıktılar?” diyorum “Bilmiyorum” diyor. Sanki onlar kobay... Yani o kadar çok ağlayan insan geliyor ki bana.
Kadınlarımız bilinçsiz mi?
Bilemiyorum ama gözleri kapanıyor herhalde. Bu söylediğimiz kişiler varoşlardan, bilinçsiz insanlar da değil. Bu laflara nasıl kanabildiği inanabildikleri beni şaşırtıyor.


Türk kadını en çok burun, Amerikalı incelme, Avrupalı ise meme ameliyatı yaptırıyor

Sizin bir sözünüz vardı “Dünyanın en güzel kadını Türk kadınıdır” diye.. Neden?
Bizim kadınlarımızın genetik olarak yapısı iyi. Mesela İsveçli kadın da çok güzel ama 30 yaşından sonra yok. Dikkat edin bu Anadolu medeniyetlerine... Sürekli karışıma uğramışız biz değil mi? Anadolu medeniyetlerinden gelen bir şey ve ortaya çok güzel bir ırk çıkmış. Mesela bir kadın normal besleniyorsa ve düzenli yaşıyorsa, bir saçını yaptırsın, o bile yeter. Ciltlerine bakılmadığı halde kırış kırış olmuyor. Hakikaten güzel bir ırk var ortada.
Yüzümüzde en çok nereyi değiştirmek istiyoruz?
En çok burun. Herhalde etnik yapıdan dolayı. Mesela Amerika’da en çok liposakşın yapılıyor. Avrupa’da ise meme, gençleştirme ve burun ameliyatları yapılıyor.
Peki Azerbaycanlılar...
Onlar her şeyi yaptırıyorlar. Cilt bakımı, lazer işlemleri, yüz germe yüz gençleştirme... Azerbaycanlılar güzelliklerine çok meraklılar yani. Buradan da epey doktor gidip orada ameliyat yapıyor.
Kimin yüzüne neyin güzel olacağını nasıl anlıyorsunuz?
Baktığınızda “Ne kadar güzel bir kız” diyorsanız, burnuna takılmıyorsanız ya da sonra burnuna takılıyorsanız orada problem yok. Ama önce burnuna dikkat ediyorsanız orada bir problem var demektir. Maksat ameliyat olduğunu fark ettirmemek. Demek ki burun derken yalnız başına burun değil, burunun yanında elmacık kemikleri, kaşları ve diğerlerini dengelemek lazım. Demek ki güzellik ameliyatları birbirine rakip değil destek oluyor...


Halktan çok güzel kızlar çıkıyor

Türkiye’nin seyrettiği kadınların neredeyse hepsi sizin hastanız... Deniz Akkaya, Ajda Pekkan, Ebru Şallı...
Onlara bir idol gibi bakılıyor. Halk onlara bakıp özeniyor ama onlar gibi çok güzel insanlar çıkıyor. Halkımızın içinde öyle güzel kızlar var ki, onlara ufacık bir operasyon yapıyorsunuz, kızın bütün güzelliği ortaya çıkıyor, ama ona uygun yapmak lazım.



Çağla Kubat, Azra Akın’dan daha güzeldi ama Azra ışık saçtığı için birinci oldu

Bunca yıllık güzelleştirme tecrübeniz var; sizce ideal güzel kadın nasıldır?
Tabii ki oranlar çok önemli, fakat yalnız başına sadece anatomik güzellik, güzellik değil. Gözlerin içinden gelen sevgi ve ateş çok önemli. Dünya güzeli seçilen kızımız, çirkin bir kız değil ama o ışığıyla birinci oldu... Çağla Kubat ikinci oldu ama çok daha güzel Azra’dan. Çağla çok güzel, hoş, kibar ama öbürü acayip bir gülüşle, insanı çekiyor; Çağla yerine birinci oluyor. Demek ki o güzelliği artıran o ışık, o ışığın da artması kişinin kendini güzel görmesi, mutlu görmesidir.
Mesela siz de ”Gece ameliyathaneden çıkıyorum, cildim pırıl, pırıl “ dediniz...
Mutlu olduğum için, mutlu olmak çok önemli. Bir şeylere faydalı olduğunu anlamak sizi ayakta tutar, dinç tutar.
Günde kaç saat çalışıyorsunuz?
Hiç belli olmaz, mesela dün sabah girdim ameliyatlara, akşam 19:30’da çıktım. Bir de şu var. İnsanın beyni ne derse o olur. ”Ben mutsuzum“ dediği an ölür. En önemli şey sevgi. ”Ben mutluyum herkesi seviyorum“ dediği an mutlu yaşar. Bizim ekipte de herkes böyledir. Gece yarısına kadar çalışsak yine gülerler. Demek ki insan kendini nasıl değerlendiriyorsa öyle hissediyor.
Siz insanları güzelleştirmeyi ve onları bu yolla mutlu etmeyi mi seviyorsunuz?
Sevgi bundan ayrı bir şey ama zaten bir kişi mutluluğu sadece bir şekilde, sadece güzelleşmekte arıyorsa ona geçmiş olsun. Bizim yaptığımız, zaten mutlu olan ama kendinde değişiklik yapmak isteyenler için. Mutlu ama mutsuz bir yönü olanlar... O kadar çok insan bana ”Benim hayatımı değiştirdiniz“ diyor ki... Estetikten sonra aşamadığı noktayı aşıyor. Birçok sanatçı var böyle. Kendini seven insan sevgiyi daha güzel yaşar, sevmediğiniz zaman her şey biter.


Ameliyatsız güzelliğin 10 yöntemi
1- Thermage radyo frekans dalgalarıyla sarkmaların giderilmesi.
2- Vela- incelme ve selülit tedavisi.
3- LPG yeni geliştirilmiş teknolojisiyle vücut incelmesi.
4- Slipm - up lifting incelme ve kasların güçlendirilmesi.
5- Şişmanlığın tedavisinde Diyet+ Genetik Analiz + Endokronolojik değerlendirme.
6- Botoks.
7- Bütün dünyada özellikle Amerika’da insan sağlığını tehlikeye atacak estetik uygulamalar mercek altına alındı, zararlı dolgu maddelerinin, faydasız veya zararlı cihazların doktorların ve halkın bilgilendirilmesiyle, yoğun bir kampanyaya dönüştürüldü.
8- IPL Qantum’un, yüz gençleştirmede, lekerin tedavisinde, güneşin verdiği zararları tedavi edip kolajen dokusunun yenilenmesinde faydalı olduğu FDA tarafından onaylandı.
9- Yüz gençleştirmede, deriyi soymadan gençleştirmesinde çığır açan FRAXE’le lekelere ve akne izlerinde de faydalı olundu.
10- Revage 670 saç lazeri özellikle saç ekimi istemeyen, saçlarının dökülmesini önlemek isteyen, saçlarının daha gür olmasını isteyen kişilerce tercih edildi.




Haberin Devamı