Gazete Vatan Logo

Aksiyon oynamak istiyorum

Hayat Bazen Tatlıdır’da rol alan Gamze Topuz hayallerini şöyle anlatıyor: "Çocuklar için bir oyun atölyesi açmak istiyorum. Hatta bir çocuk tiyatrosu kurmak şahane olur."

Aksiyon oynamak istiyorum

Yeni diziniz Hayat Bazen Tatlıdır ile nasıl kesişti?

Evli ve Öfkeli projesi bittikten sonra açıkçası gelen teklifler arasında çok içime sinen ya da beni çok heyecanlandıracak bir rolle karşılaşmadım. Daha önce oynadığım karakterlere yakın rollerdi. Ve bende bu sezon kızıma vakit ayırıp tiyatro yapmak niyetindeydim. Ancak süreç film Hayat Bazen Tatlıdır dizisinin senaryosunu gönderdiğinde proje ve karakter beni heyecanlandırdı.

Peş peşe projelerde görmeye başladık sizi. Bu çalışma temposuyla kariyerinizin yükselişe geçtiğini düşünüyor musunuz?

Sevdiğim işi yaptığım için şanslı olan insanlardanım. Oynadığım her karakterde daha iyi ne yapabilirim diye çok düşünüyorum. İşinizi aşkla yaparsanız başarı kaçınılmaz oluyor.

Canlandırmaktan korktuğunuz veya can attığınız bir rol var mı?

Canlandırmaktan korktuğum bir rol yok fakat acaba altından kalkabilir miyim diye düşündüğüm roller için zekasına güvendiğim arkadaşlarımdan fikir alıyorum. Ya da bir oyuncu koçundan yardım alarak elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Netice de oyunculuğun yüzde yirmisi yetenekse yüzde sekseni çalışmaktır. Şu sıra kickbox dersleri alıyorum.Ve inanılmaz keyif alıyorum. Bir aksiyon projesinde yer almaya can atıyorum.

Haberin Devamı

Hayalini kurduğunuz neler var?

Bir hayalim var. Ne zaman gerçekleştirebilirim bilmiyorum ancak bir oyun atölyesi açmak istiyorum. Çocukların yaratıcı yönlerini geliştirmeye yönelik kişisel gelişimlerine de katkıda bulunabilecek gönüllü bir eğitim kurumu. Hatta sonrasında bir çocuk tiyatrosu kurmak şahane olur.

Çalışmadan hayatınızı sürdürme lüksünüz var mı?

Tabii ki yok. Kızımdan önce bu soruya evet derdim. Ancak bir çocuk varsa ve onun daha rahat bir hayat sürdürebilmesi için elinizden geleni yapmanız gerekiyor.

Annelik harika bir duygu. Keşke daha önce anne olsaydım ve kızıma kavuşsaydım.

Annelik nasıl gidiyor?

Annelik muazzam bir duygu. Hatta öyle ki keşke çok daha erken yapsaymışım dediğim oluyor. Kızım Elis her geçen gün biraz daha büyüyor ve bende onunla büyüyorum. Ondan çok şey öğreniyorum. Bilmediğim o kadar çok duyguyla tanışıyorum ki her gün, işte bu bir insan için duygu anlamında en büyük zenginlik.

Haberin Devamı

Çalışan anne olmakla nasıl baş ediyorsunuz?

Kızımın şu an anne sevgisi ve ilgisine en çok ihtiyaç duyduğu zamanları. O sebeple projeleri değerlendirirken anneliğim önceliğim oluyor. Çok uzun günler ve saatler harcayacağım projeleri tercih etmiyorum. Annelik ve iş dengesini iyi kurduğumu düşünüyorum. Tabii acil durumlarda annem yardımıma koşuyor. Anne olunca annenin kıymeti çok daha iyi anlaşılıyor.

Dinlenmek için neler yapıyorsunuz?

Elis’le oyun oynamak vakit geçirmek zaten ruhumu inanılmaz besliyor ve dinlendiriyor. Onun dışında kickbox bana çok iyi geldi. Bir nevi terapi diyebilirim kızım uyuduktan sonra olabildiğince kitap okumaya ve film izlemeye vakit ayırmaya çalışıyorum.

Sizi hayatta dengeli tutan şeyler neler?

Hepimiz bir hayat mücadelesi veriyoruz. Bazen birilerinin size kim olduğunuzu hatırlatması gerekiyor. Ailem ve dostlarım en başta kızım beni dengeleyen en büyük unsurlar.

Haberin Devamı

Aşk şimdilerde kaçıncı sırada?

Hiçbir yerinde çocuk sahibi olduktan sonra bütün kavramların anlamları değişiyor. Sevgi, aşk emek ve fedakarlık kendini unutmadan, kendinden vazgeçme hali. Yani anlayacağınız en büyük aşkım kızım.