Gazete Vatan Logo

2016'nın olmazsa olmazı fırfırlar

2016 yazında gardırobunuzda volanlara ve fırfırlara yer açın. Çünkü fırfır 2016 yazının olmazsa olmazı. Ayrıca bu parçalar plaj modasında da öne çıkacak.

2016'nın olmazsa olmazı fırfırlar

Etek uçlarında yaka detaylarında ya da peplum olarak fırfır bu sezon bütün bedenimizi kuşatıyor. Balmain 2016 yazının en ses getiren şovlarından birini yaptı tasarımcısı Olivier Rousteing şovunda Kendall Jenner, Gigi Hadid’i, Taylor Hill’i baştan aşağı fırfırlara bürüyüp bunun aslında ne kadar seksi bir detay olabileceğini bütün dünyaya gösterdi.



Erdem’in koleksiyonundaki romantik kadınlarda da fırfır detaylarını bolca gördük. Modacının şifon romantik elbiselerinde kullandığı etek ve yaka fırfırları müthişti. Fırfırda daha romantik bir silüet istiyorsanız takip etmeniz gereken modacı kesinlikle Dries Van Noten. Çünkü koleksiyonunda fırfırı daha düz silüetlerde daha modernize ederek kullanmış. Siz fırfırın hangi kadınıysanız ona göre seçim yapmalısınız.

Yeni viktoryen akımı başladı

Her zevke göre kullanılmış fırfır ve volan tipleri var. Benim en beğendiklerim Gucci ve Elie Saab. Gucci’nin özellikle kırmızı fırfırlı elbisesi bu sezon en beğendiğim parça oldu. Elie Saab’ın yine o şahane tuvaletlerinde bu sene kullanılan fırfır detayları çok hoş. Fırfır ve volanı gece kıyafetlerinden ziyade günlük kılıklarda kullanan modacılar ise Chanel, Chloe ve Vetemends. Chloe’nin omzu açıkta bırakan fırfırlı bluzları, Chanel’in o minik dantelli fırfır elbiseleri harika.

Haberin Devamı

Bu arada Etro’nun hakkını yememek lazım, o şahane dantel fırfırlı etekler üzerinde çok güzel kullanmış. 2016 yazının bir de yeni viktoryen akımı olacak. Fırfırlı ve dantelli bluzlar, şifon elbiseler ve kollarda volanlar göreceğiz.

Omuzları açarken dikkat!

Fırfır, volan dedik ama kullanımda en önemli detayın altını tekrar çizmek istiyorum. Omuz açıklığını kesinlikle atlamamak gerekiyor. Fırfırlı yazlık elbiseler, 2016 yaz trendlerinde, dinamik kombinlerin ortaya çıkmasına yol açıyor. Jean kumaşından uçuşan kumaşlara, desenden sade ve düz renklere kadar genişleyen alternatifler bu omuz açıklığında kullanılıyor. Konu sokak modası trendlerine geldiğinde ve söz elbise modelleri üzerine yoğunlaştığında emin olun ki fırfırlı elbiseler hemen kendini gösteriyor. Bence hiç düşünmeden kendinize omuzlarınızı açıkta bırakan yazlık, fırfırlı bir elbise alın.

Haberin Devamı

Plaj modasında da fırfır var

Fırfırlı ve omuzları açıkta bırakan bir elbiseyi tercih ederken vücut yapısını da göz önünde bulundurmak gerekiyor. Öncelikle iri omuzlu bir yapıya sahip olanlar kesinlikle düşük ve omuzları açıkta bırakan herhangi bir kıyafeti tercih etmemeli. Çünkü omuzları olduğundan daha iri gösterir. Yine büyük göğüslü hanımların da bu modayı kullanmamaları gerekiyor. Çünkü bu üstünüzün olduğundan daha şişman görünmesin sebebep olur.

Bu fırfır ve volan modası bize 70’li kadınların siluetini bir kez daha hatırlatıyor. Ben omuzları açıkta bırakan fırfırlı gömleklerde bu sezon özellikle Jean mavisi rengine ve poplin kumaşa bayıldım. Fırfır sadece elbiselerde değil aynı zamanda plaj modasında da sezonun vazgeçilmezlerinden. Bikinilerde ve mayolarda bile bolca kullanılmış.