Gazete Vatan Logo

2022 Arabuluculuk sınavı saat kaçta bitiyor? Arabuluculuk sınavından en erken saat kaçta çıkılır?

2022 Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Sınavına (2022-Arabuluculuk) bugün gerçekleştirilecek. Adaylar sınava ilişkin bilgileri, sınavın sona ereceği saati merak ediyor. Peki, Arabuluculuk sınavı ne zaman, saat kaçta? Arabuluculuk sınavı saat kaçta bitiyor? Arabuluculuk sınavından en erken saat kaçta çıkılır? Sınavın soru ve cevapları ne zaman açıklanır? Arabuluculuk sınavı sonuçları ne zaman açıklanır? İşte detaylar…

2022 Arabuluculuk sınavı saat kaçta bitiyor? Arabuluculuk sınavından en erken saat kaçta çıkılır?

 2022 Adalet Bakanlığı sınavları kapsamında Arabuluculuk sınavı ÖSYM tarafından belirlenen sınav merkezlerinde bugün gerçekleştirilecek. Sınav ile ilgili bilgiler merak edilirken, ÖSYM’nin soru ve cevap anahtarı ile sonuç açıklama takvimi araştırılıyor.

ARABULUCULUK SINAVINDAN EN ERKEN SAAT KAÇTA ÇIKILIR?

Sınav, saat 10.15’te başlayacak ve cevaplama süresi 90 dakika olacak. Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınavın başlama saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları zorunludur. Sınav, 60 çoktan seçmeli sorudan oluşacak. Sınav evrakı dağıtıldıktan sonra adayların, sınav süresinin ilk 60 dakikası tamamlanmadan ve sınavın son 15 dakikası içinde sınav salonunu terk etmeleri, sınav sırasında kısa bir süre için bile olsa (tuvalete gitmek dâhil) sınav salonundan çıkmaları yasaktır.

ARABULUCULUK SINAVI PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Adayların, testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecek. Adayların, testten aldıkları ham puan kullanılarak 100 tam puan üzerinden sınav puanları hesaplanacak. Sınavda 100 (yüz) tam puan üzerinden en az 70 (yetmiş) puan alan adaylar başarılı sayılacak. Sınavda 70 ve üzeri puan alan adayların sonuç bilgisinde “Başarılı”, 70 puanın altında puan alan adayların Sınav Sonuç Belgesinde ise “Başarısız” ibaresi yazılacak.

Haberin Devamı

ARABULUCULUK SINAVI SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Sınavın ardından ÖSYM tarafından Arabuluculuk sınavı soru ve cevap anahtarının  https://ais.osym.gov.tr/ adresinden gün içinde açıklanması bekleniyor.

ARABULUCULUK SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Sınav sonuçları, ÖSYM’nin internet sayfasından duyurulacak, adayların adresine ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar sınav sonuçlarını, ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebilecekler.  Sonuç bilgisinde, adayın doğru/yanlış cevap sayıları ve sınav puanı yer alacak.

Haberin Devamı