Gazete Vatan Logo
Sponsorlu

Realme C55 İncelemesi

Herkese selam. Bugün İstanbul’un en tarihi, en eşsiz ve en güzel semtlerinden biri olan Balat’tan merhaba demek istedik. Sizlerle Balat’ı gezmek ve bu tarihi semti birlikte keşfetmek istiyoruz. Bu mini yolculukta Realme’nin amiral gemilerinden olan Realme C55 bize eşlik edecek. E ne duruyoruz? Hadi başlayalım.

Daha önceki videolarımızda da bahsetmiştik. Telefon özellikle kamera konusunda oldukça iddialı ve bu alandaki iddiasını, lenslerinin boyutları ve kamera bloğundaki farklı tasarımıyla gösteriyor. Telefonun üzerinde 64 MP birincil ve 2 MP derinlik sensörüne sahip çift kamera kurulumu bulunuyor. Bu sensör, daha önce Amiral Gemisi seviyesindeki Realme GT Master Edition’da da kullanılan sensörle aynı. 0.7 mikrometre büyük piksel boyutuna ve 1/2” optik formata sahip olan sensör fazlasıyla net ve canlı fotoğraflar üretiyor. Bunlara ilave olarak daha iyi bir kamera deneyimi için yenilikçi görüntü modları ve filtreleri de var.  

Sokak Filtresi, B&W Plus, Dramatik Filtre, 90’ların Pop Filtresi, Bokeh Flare Portre, AI Renkli Portre ve Yıldızlı Mod gibi seçenekler bulunuyor. Biz Balat’ta yaptığımız çekimlerde bu filtreleri denedik, sokak fotoğrafçılığı modunu da kullandık. Hadi gelin bu modlara yakından bakalım. Gördüğünüz gibi çektiğimiz fotoğraflar bizi oldukça memnun etti. Özellikle Sokak filtresini ve 90’ların pop filtresini bu sokaklara çok yakıştırdım.    

Bir de dinamik anlık çekim teknolojisi var. Yani hareketli nesneleri çekerken veya siz hareket halindeyken çekilen fotoğraflar bu özellikle daha da net görünüyor. Bakın yürürken çektiğim fotoğraflar bile gayet net. Fotoğraf çekim tekniklerinde ileri seviyede olanlar için Pro modu da arayüzde bulunuyor. 

Peki karanlık ortamda ya da gece çekilen fotoğraflarda nasıl bir görüntüyle karşılaşabiliriz? Cihazda gece modu da mevcut. Böylece düşük ışık koşullarında fotoğraf çekmek istediğinizde, realme C55 sizi yine geri çevirmiyor. Telefonu gece moduna almanız yeterli. Çünkü Realme’nin amiral gemisi telefonlarından GT 2 Pro modelinde de kullanılan gece algoritmasının aynısı olan ProLight görüntüleme teknolojisi yazılımı, Realme C55’te de kullanılmış. 

Saklama alanını da biraz detaylı anlatmak istiyorum. Realme C55’de, 256 GB ROM geniş depolama alanı var demiştik; bu da hızlı ve sorunsuz bir kullanım deneyimi demek.  

Telefon, C Serisinin 8GB RAM+256GB ROM bellek sunan ilk telefonu olurken aynı zamanda bu fiyat segmentindeki en büyük bellekli sürüme sahip. Firma Marka, bu geniş depolama alanı sayesinde kullanıcılarına 50.000'den fazla fotoğrafı ve binlerce şarkıyı saklama imkânı sunuyor. Ortalama 860 bölüm dizi veya film saklayabiliyor, kesintisiz izleyebiliyorsunuz. Ayrıca, 7.89mm ultra ince yapısı ve 17.07cm (6.72'') 90Hz FHD+ ekranı ile görsel deneyimi zirveye taşıyan cihazla içerikler daha etkileyici bir hal alıyor…  

C55’in en dikkat çekici özelliklerinden biri de "Mini Kapsül". Telefonun ekranında, kamera alanının çevresini saran Mini Kapsül, burada çeşitli animasyonlarla bize bilgilendirmelerde bulunuyor. Örneğin veri kullanımı ve adım istatistikleriniz bunlardan sadece bazıları… 

Telefonu şarja taktığınızda burada telefonun şarj olduğunu gösteren Mini Kapsül, tamamen şarj olduğunda yeşil renk ile bilgilendiriyor, şarjınız yüzde 5’in altına düştüğünde de kırmızı oluyor. Şarj olurken de mavi bir ışık yanıyor… Ayrıca günlük mobil veri kullanımının yüzde 90’ına ulaştığınızda yine turuncu renk ile size haber veriyor… Gün içinde attığınız adımları ve kat ettiğiniz mesafeyi de bu alanda sarı renkle kullanıcılarına iletiyor.  

Her gün saat 21:00'de, dinamik çentik açılıyor ve o gün atılan adım sayısı ve kat edilen mesafe hakkında bir bildirim görüntüleyebiliyorsunuz. Adı mini kapsül ama yaptıkları oldukça büyük gördüğünüz gibi…   

Doğanın renklerinden ilham alınarak tasarlanan Realme C55’in batarya özellikleriyle videomuzu bitirelim.  Telefon 33W SUPERVOOC hızlı şarj özelliğiyle pil performansını da üst seviyeye taşıyor.  Yani bu ne demek? Cihazın 63 dakikada %100 şarj olması demek ki burada da segmentinin en hızlısı olduğunu ispatlıyor... 

Bizden bugünlük bu kadar. Farklı anlarda, farklı yerlerde yeniden görüşmek üzere hoşça kalın.  

İlandır