Gazete Vatan Logo

Kulübede sokak hayvanlarına adanan bir ömür!

Adana’da tapusunu almadığı arsasındaki evinden atılan ayakkabı tamircisi Hamza Avlar, tamirhane kulübesinde kedi ve kuşlarıyla birlikte yaşıyor. Yaşlılık aylığını sokak hayvanlarıyla paylaşan Avlar vatandaşlardan yardım bekliyor.

Kulübede sokak hayvanlarına adanan bir ömür!

Hamza Avlar 79 yaşında, yıllarca yerel basında çalışmış bir gazeteci. Adana’nın Seyhan ilçesinden bir arsa alan Avlar, tüm birikimini bu arsaya yatırıyor. Bundan sonra ise hiç aklına dahi gelmeyen olaylar yaşamaya başlıyor. Arsayı bir aracı vasıtasıyla alan Hamza Avlar, aracı kişinin yurt dışına kaçmasıyla tapusunu bir türlü alamıyor.

ARSA BAŞKASINA SATILDI

Hamza Avlar tapusunu bir türlü alamadığı arsasının başkasına satıldığını öğrenince büyük bir şok yaşıyor. Ancak arsayı satın alan çift, Avlar’ın arsada yapılan evde kira ödemeden oturmasına razı oldu. Ancak arsanın yeniden satılmasıyla Hamza Avlar oturduğu evden çıkarıldı.

KULÜBEDE YAŞAMAYA BAŞLADI

Hamza Avlar evsiz kalınca bir kulübede kuşları ve kedileriyle yaşamaya başladı. Uzun yıllar sigortasız olarak çalışan Hamza Avlar 65 yaş aylığı ile geçinmeye çalışırken bir yandan da kuşlara ve sokak kedilerine bakmaya çalışıyor.

YARDIM BEKLİYOR

Hikayesi ile yüreklere dokunan Hamza Avlar yaşadıklarını şöyle anlatıyor;

“Ev bulamadığım için bu kulübede yaşıyorum. 2 bine yakın kuşa ve 18 kediye bakıyorum. Vatandaşlardan kedi ve kuşlar için yardımlarını bekliyorum.