Gazete Vatan Logo

Kozan’da afiş kirliliği sona erdi

Adana'nın Kozan ilçesinde ilçe seçim kurulu tarafından, çevre kirliliği oluşturan ve trafik sorunlarına yol açan afişler toplatılmaya başlandı.

Kozan’da afiş kirliliği sona erdi

Kozan İlçe Seçim Kurulu, siyasi partilerin belediye başkan adaylarının kavşak ve ağaçlara astığı pankartların çevre kirliliği ile trafik sorunlarına neden olduğu gerekçesiyle toplatılması kararı verdi. Bu karar üzerine zabıta ekipleri ağaç ve kavşaklardaki afişleri toplamaya başladı.

Kozan Belediyesi Zabıta Müdürü Osman Taş, ilçe seçim kurulu tarafından kararın tebliğ edilmesi üzerine zabıta ekiplerinin afişleri tek tek topladığını kaydederek, “İlçemizde parti binaları ve seçim büroları önünde olan afişler kalacak onun dışında parti adayları muhtar adaylarının siyasi parti pankartları toplanacak biz de pankartları toplama çalışmasına başladık” dedi.

İlçe sakinlerinden Yalçın Kara, “Bu kararın çok yerinde olduğunu düşünüyorum. Araçların müzik sesi bir o kadar rahatsız edici. Evde hastası olan öğrencisi olan var. İnsanlar oy verirken ağaca daha çok afiş asana oy vermiyor. Trafik kazalarına yol açıyor. Bu pankart masrafı yerine başka çalışmalar yapılabilir. Bu kararı alanları kutluyorum. Çok yerinde bir karar oldu” diye konuştu.

Haberin Devamı