Gazete Vatan Logo

Adana Portakal Çiçeği Festivali nerede olacak? Portakal Çiçeği Festivali kaç gün sürüyor?

Adana'da, bu yıl 12. kez "Nisan'da Adana'da" temasıyla düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, kortej yürüyüşü ve açılış töreniyle başladı. Peki, Adana Portakal Çiçeği Festivali nerede olacak? Portakal Çiçeği Festivali kaç gün sürüyor?

Adana Portakal Çiçeği Festivali nerede olacak? Portakal Çiçeği Festivali kaç gün sürüyor?

Adana Portakal Çiçeği Festivali, 13 Nisan itibariyle başladı ve 1 hafta boyunca devam edecek. Etkinlik için gerekli hazırlıklar tamamlandı. Geleneksel olarak Nisan ayında düzenlenen festival, her yıl çeşitli kostümler giyen ve portakal çiçeği temasına uygun aksesuarlar takan katılımcılarla renkleniyor. Kortej yürüyüşü ise festival boyunca renkli ve coşkulu görüntülere sahne oluyor.

Adana Portakal Çiçeği Festivali'nde söyleşiler, dans gösterileri, konserler ve sergiler yer alıyor.

ÜNLÜ SANATÇILAR KONSER VERECEK

Festival kapsamında Atatürk Parkı ve Merkez Park’ta kurulacak sahnede ünlü sanatçılar Mert Demir, Haluk Levent, Fatma Turgut, Emircan İğrek, Köfn, Gece Yolcuları ve Kafadar şarkılarıyla ziyaretçilerini coşturacak. İsmail Altunsaray ile Öykü Gürman ise Neşet Ertaş türkülerini seslendirecek. Uluslararası platformlarda büyük başarı elde eden Refik Anadol’un ‘Makine Halüsinasyonları: Mercan Rüyaları’ veri heykeli Anıt Müze’de sergilenecek. Festivale özel olarak üretilen ve rotadaki şehirlerin ikonik yapıları ve Türkiye’nin tarih ve kültür zenginliğinin vurgulandığı ‘Atatürk Kültür Yolunda’ adlı eser, yapay zeka algoritması kullanılarak Tren Garı’nda festival ziyaretçilerinin beğenisine sunulacak. Atatürk’ün bu şehirlerde ziyaret ettiği önemli yapılar, yapay zeka destekli dijital sanatla yeniden hayat bulacak.

Haberin Devamı