Tatilde ıslak mayo enfeksiyonlarına dikkat!

İdrar yolu şikayetlerinin ortadan kaldırılmasının cinsel mutluluğunuzu artıracağını bilmelisiniz. Yüzme sonrası mayo değiştirilmemesi de riski artırıyor.

Önümüzdeki hafta Ramazan Bayramı başlıyor. Pek çok kişi soluğu deniz, havuz kenarında alacak. Böyle zamanlarda en sık görülen sağlık sorunlarının başında idrar yolu enfeksiyonları geliyor. Islak mayolar bunun en önemli nedenleri arasında. Islak mayoyla kalanlar idrar şikayetleriyle daha sık karşılaşıyor.

Cinsel gücü düşürür

Son yıllarda yapılan çalışmalar sık idrara çıkma, idrar yaparken yanma sızı gibi şikayetlerin cinsel performansı düşürdüğünü gösteriyor. Yani idrar yolu enfeksiyonları idrar yolu sıkıntılarına yol açmakla kalmıyor, cinsel performansı da düşürüyor. İdrar yolu şikayetlerinin ortadan kaldırılmasının cinsel mutluluğunuzu arttıracağını bilmelisiniz. Yaz aylarında özellikle sıvı alımının yeterli olmaması enfeksiyonların barınması için uygun ortam hazırlıyor. Cinsel bölge temizliğine dikkat edilmemesi, yüzme sonrası mayo değiştirilmemesi de riski arttırıyor. Diyabet hastalarının özellikle risk altında olduğunu söyleyebiliriz.

Haberin Devamı

Bol su için, mayo değiştirin

Günde 6-8 bardak su içmeye gayret edin.

Alkol ve kafein içeren içecekleri aşırı tüketmeyin.

İdrarınızı tutmayın ve her 3-4 saatte bir idrara çıkmaya çalışın.

Cinsel bölgenizi temiz tutun, günlük olarak hafif sabunlu suyla temizleyin ve sentetik kimyasal maddelerin kullanmayın.

Sıcak havalarda naylon yerine pamuklu çamaşır kullanın.

Denizden çıkınca ıslak mayo ile kalmayın, mutlaka aralarda mayonuzu değiştirin.

Tedaviyi geciktirmeyin

İdrar yolu enfeksiyonlarının tanısı oldukça kolay. Ancak önemli olan sorunu geciktirmemek. İdrarla ilgili bir sıkıntınız olduğunda (örneğin idrara çıkmak için kuvvetli bir istek, yanma, sık sık az miktarda idrara çıkma gibi) hemen bir uzmana başvurmalısınız. İdrar tetkiki ve idrar kültürü tanı için çoğu zaman yeterli oluyor. Çoğu vaka antibiyotik tedavisine yanıt veriyor. Bol sıvı almak tedaviyi hızlandırıyor. Kasık bölgesine uygulanacak sıcak kompresler rahatlatıcı oluyor. Ancak sorun ilerlerse o zaman böbreklere kadar ilerleyebiliyor ve daha ciddi tedaviler gerekiyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR