Kalbini seven seks gücünü artırsın!

100 bin erkek üzerinde yapılan bir çalışmada, erkeklerde sertleşme sorunu çıktığında, kalp krizi riski iki yıllık bir süre içinde yüzde 20 artıyor!

Sertleşme sorunu erkeklerin korkulu rüyası. Sertleşme kalitesi erkeklikle bir tutulduğundan sertleşmeyi sağlarken zorlanan veya sürdüremeyen erkeklerde ciddi bir özgüven kaybı, moral bozukluğu ve kaygı oluşuyor. Ancak sorun bununla sınırlı değil. Sertleşme kalitesinin kalp sağlığıyla yakından ilgili olduğunu gösteren pek çok araştırma var. Üstelik son dönemde yayınlanan yeni bir çalışma kalp hastası olmayan erkeklerin de rahatını kaçıracak!

Sertleşme sorunu ilk sinyalleri veriyor

Sertleşme sorunuyla kalbin ilgisi aslında damar sağlığıyla ilgili. Kalp damarlarında çıkan sorunların kalbi tehdit ettiğini biliyoruz. Aynı şekilde penis damarlarındaki herhangi bir hasar da sertleşme işlevini bozuyor. Örneğin yüksek tansiyon, diyabet, yanlış beslenme, kilo nedeniyle penis damarları hasar görür ve penise giden kan akışı azalırsa sertleşme kaybı oluşuyor. Buradaki kilit nokta ise penis damarlarının kalp damarlarından daha küçük olması. Yani henüz kalp etkilenmeden penis damarlarında bir tıkanıklık başlayabiliyor. İşte bu da ilerde oluşabilecek bir kalp probleminin ilk habercilerinden sayılıyor. Aynı sigara gibi sertleşme sorunu da artık kalp için önemli bir risk faktörü olarak kabul görüyor.

Haberin Devamı

Ciddi risk yaratıyor

Avustralya’da neredeyse yüz bin erkek üzerinde yeni yapılan bir çalışmada, geçmişinde hiç kalp hastalığı geçirmemiş erkeklerde sertleşme sorunu çıktığında kalp krizi riski iki yıllık bir süre içinde yüzde 20 artıyor. Eğer sertleşme sorununuz şiddetliyse bu risk yüzde 35’e kadar yükseliyor.
Belirtmekte fayda var: Daha önceden kalp hastalığınız varsa yüzde 65 gibi önemli bir risk artışı yaşıyorsunuz. Çok ama çok ciddi bir risk söz konusu.
Olay tek bir hap almak değil
İşte bu nedenle sertleşme sorununu ciddiye almak gerek. Sertleşme sorununun tedavisi hem psikolojiniz, hem cinsel tatmininiz, hem de ilişkiniz açısından sayısız fayda sağlıyor. Üstelik günümüzde sertleşme sorununda penis damarlarının işlevini penis doppler gibi yöntemlerle görüntülü olarak inceleyebiliyoruz. Bunun sonucunda damar sağlığınıza dair önemli bir veri de elde etmiş oluyoruz. Ama en önemlisi sertleşme sorununun tedavisine daha geniş bir pencereden bakmak. Olay tek bir hap almak değil. Olay sertleşme sorununun başlamasına yol açan tüm damarsal, sinirsel, anatomik ve psikolojik sorunları çözümlemek. Altta yatan metabolik sorunları (örneğin kan şekeri dengesizliği, tansiyon yüksekliği, şişmanlık gibi) düzeltmek. Yaşam tarzını iyileştirmek. İlişkisel sorunları, stresi, depresyonu, kaygıyı giderebilmek. Çünkü sertleşme sorununa yol açan risk faktörlerinin hemen hepsi kalp için de risk faktörü.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR