Cinsel isteksizlikte performans ilaçları kullanılır mı?

Cinsel hayatında problem yaşayan erkekler hemen performans ilaçlarına sarılıyor. Ancak bu ilaçların işe yaraması birtakım şartlara bağlı...

Geçtiğimiz günlerde kliniğimize başvuran ve cinsel isteksizlik yaşayan bir hastam cinsellikte daha fazla arzu ve güç için performans ilaçlarını denediğini ancak maalesef hiç sonuç alamadığını söylüyordu. Kendi kendine denediği bu ilaç ilk seferinde işe yaramadığında dozu arttırmış ancak yine de fayda etmemişti. Bu durumdan dolayı çok mutsuz ve umutsuzdu. Cinsel sorununun bir çözümü olmadığına inanıyordu. En son çare (!) bize başvurmuştu. Bu hikaye aslında oldukça sık yaşanıyor. Cinsellikte herhangi bir sorun yaşayan (erken boşalma, isteksizlik veya sertleşme sorunu gibi) erkekler hemen performans ilaçlarına sarılıyor. Ancak bu ilaçların işe yaraması için bazı şartlar var!

Libido kaybına dikkat edin

Cinsel isteksizliğin altında organik, psikolojik ve sosyal sebepler olabiliyor. Bu nedenle biz hormonsal nedenleri, stres, depresyon, ilişki sorunları, hastalık ve ilaçların etkisiyle bir arada değerlendiriyoruz. Hangi sebep veya sebepler libidoyu düşürüyorsa buna göre bir tedavi planı hazırlıyoruz. Libido kaybının en önemli yan etkilerinden biri de sertleşme sorunu. Cinsel istek olmadığında penis damarlarında sertleşmeyi sağlayan maddeler salgılanamıyor. Beyinden penise giden “Sertleşmeyi başlat!” sinyali olmadığında sertleşme gerçekleşmiyor. Zaten bu nedenle istek kaybında sertleşme ilaçları almak çoğu zaman fayda etmiyor. Çünkü bu ilaçlar eğer hormonsal bir eksiklik varsa veya başka bir nedenle cinsel isteksizlik yaşanıyorsa işe yaramıyor. Sertleşme ilaçları bir afrodizyak gibi düşünülse de aslında böyle bir etkileri yok. Bunlar ancak cinsel istek varsa sertleşmeye destek oluyor.

Haberin Devamı

Peki ne yapacaksınız?

Eğer siz de böyle bir sorun yaşıyor ve ne yapacağınızı bilemiyorsanız öncelikle sorunu geçiştirmeden bir uzmana başvurmanızı öneririm. Örneğin, eğer testosteron eksikliğine bağlı sertleşme sorunu yaşanıyorsa hormon yerine koyma tedavileri hem cinsel isteği hem de sertleşme fonksiyonları da düzeltiyor. Cinsel isteksizliğin altında herhangi bir hastalığı-ilacın yan etkisi, başka organik sorunlar veya psiko-sosyal nedenler varsa bunlara da dikkat etmek gerek. Ancak tüm bunlara rağmen sertleşme hala geri gelmemişse o zaman alta yatan diğer damarsal, sinirsel, yapısal sorunlar, diyabet-kalp-damar hastalıkları gibi sağlık problemleri, kullanılan ilaçlar, psikolojik yapı, hayat tarzı incelenerek sertleşme sorununa hangi faktörlerin yol açtığı araştırılıyor. Performans ilaçları veya sertleşme tedavisinde kullanılan diğer yöntemler işte bu tip durumlarda kullanılabiliyor. Siz siz olun kendi kendinize ilaç almayın. Yan etkilerden korunmak istiyorsanız dozuna, kullanım şekline, bu ilaçlara ihtiyacınız olup olmadığına danışarak karar verin.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR