Yurdum meşhurlarının Twitter'la imtihanı

Gülben Ergen: 3 milyon 800 bin civarı bir takipcisi var. Twitter'a ilk giren ünlülerden. Sürekli bir sevgi kelebeği havasında takılıyor. Hep bir "ay canım çok tatlısın bir tanem" "ah bebeğim bayıldım elbisene" durumları var ve bu yüzden de bana kalırsa biraz sıkıcı. Sevenleriyle iletişim halinde ve çok aktif. Sinirlendiren biri olursa en fazla "Allah ıslah etsin sizi" diyor ya da Mevlana'dan Şems'ten özlü bir söz paylaşarak ayar veriyor.

Ajda Pekkan: Çok nadiren bir şeyler yazıyor. 1 milyon 700 bin küsür takipcisi olsa da Twitter ahalisince pek beğenilen bir Ajda Pekkan hesabı olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.

Yurdum meşhurlarının Twitterla imtihanı

Tarkan: Normal şartlarda en az 10 milyon takipcisi olması gereken ülkenin bence en büyük starı Tarkan, sadece konser tarihlerini, sosyal sorumluluk projelerini ve özel günlerde yaptığı sürprizleri paylaştığı ve tek taraflı iletişim sürdürdüğü için sadece 2 milyon 800 bin takipçiye sahip. Normal şartlarda bu iletişim biçimi hoş karşılanmaz aslında Twitter'da ve diğer sanal mecralarda ama bahsi geçen kişi Tarkan olunca ben de dahil kimse yadırgamıyor.

Haberin Devamı

Yıldız Tilbe: Twitter'ın en sevilen ünlülerinden. Gelgelelim 850 bin gibi çapına ve eğlencesine göre az bir takipçi sayısına sahip. Takipçi satın almadığı, takipçilerinin tamamının organik olduğu aşikar. Kimseyi takip etmemesi tuhaf ve sevimsiz duruyor. Gelen sorulara kayıtsız kalmaması ise bu sevimsizliği bir nebze azaltıyor.

Yılmaz Morgül: O da Yıldız Tilbe gibi Twitter'ın eğlenceli isimlerinden. 450 bin gibi fena olmayan bir takipçi sayısına sahip. Takip ettiğinizde "Endoplazmik retikulun olayım” gibi tweetlerle karşılaşabilirsiniz, hatta bu tweetlerin sonuna yedi adet yıldız eklediğini görebilirsiniz.

Serdar Ortaç: 1 milyon 126 bin küsür takipçisi var. İlk zamanlar Twitter'a Facebook muamelesi yapsa da şu aralar çok daha etkin ve hakim bir şekilde kullanmakta. Zaman zaman magazincilere geçiren tweetler atıyor, zaman zaman ailesel bir problemini paylaşıyor, zaman zaman da yazdığı özlü sözlerle Serdar Ortaçizm akımından örnekler veriyor. Bir de Twitter'ı fotoğraf albümü gibi kullanmaya devam etmese daha iyi olacak.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR