Quaresma döktürdü

29 Ekim 2018

HAFTA arası sahasında Genk’e farklı kaybeden Beşiktaş’ın kazanıp moral bulmak ve ligde zirveye yaklaşması gerekiyordu. Bunu da farklı yaptı...

DÜN bütün takım coşkuluydu. Saldırdıkça saldırdılar. Huylu huyundan vazgeçmez, golcü de golcülüğünden vazgeçmedi. Mustafa aylar sonra ilk 11’de oynadı ve golcülüğünü gösterdi. Gek önünde büyük tepki gören Quaresma’nın nasıl etkileneceğini çok merak ediyordum. Ama adam tam bir profesyonel. 3 hatta 4 golde de katkısı var.

TÖRE ŞÜKRETMELİ...

GÖKHAN Töre’nin çıkması kendisi ve Beşiktaş adına şanssızlıktı. Sakatlığı ne derece bilmiyorum ama, bileğine gelen o tekmede çok vahim bir sakatlık olabilirdi, şükretmeli. Caner’i de çok iyi buldum. Beşiktaş’ın neredeyse her maçta gol yemesine ve kazandığı penaltıların yarısını gole çevirememesine Şenol Hoca bir çare bulmadı. Bu arada penaltı atışlarında 10’da 10 yapan Vagner’e neden penaltı attırılmaz, anlamış değilim!

ÇAYKUR Rize’ye gelince... Büyük bölümü 10 hatta 9 kişi oynadılar, buna rağmen iyi mücadele ettiler. 11-11 de olsaydı belki bu kadar gol yemezlerdi ama, yine kaybederlerdi diye düşünüyorum. Çünkü sahada coşkulu bir Beşiktaş vardı.

BÜLENT hocam, Saadane’ye gösterdiğin ikinci sarı kartı çok ağır buldum. Hocam, bu hareketleri hemen herkes yapıyor!

NOT: Bu genç Güven’e güvenin. İnanın güveninizi boşa çıkarmaz...

Devamını Oku

Yakışanı yaptın Başkan

19 Eylül 2018

BEŞİKTAŞ-Yeni Malatya maçı... Hakem Halil Umut Meler.. Medel’e faul olduğu bile tartışılır pozisyonda 2. sarıdan kırmızıyı gösteriyor. Şaka gibi. Tribünlerden büyük tepki. Ertesi gün basında eleştiriler -haklı olarak-. Meslektaşlarımın eleştirilerine %100 katılıyorum. Ama bazı meslektaşlarım ‘Halil Umut Meler zaten kötü hakem’ demişler. Görüştür, saygı duyarım ama asla katılmam. Halil Hoca kötü bir hakem değil.

HATALI ATTI

MAÇTA taraftar bağırıyor ‘Yönetim uyuma taraftara sahip çık’ diye. 2 gün sonra başkan Fikret Orman basın toplantısı yapıyor. Herkes sanıyor ki başkan Halil Hoca’dan başlayıp, MHK’dan devam edip, TFF’den çıkacak. Ağzına geleni de söyleyecek.

BAŞKAN, Halil Hoca için gerektiği kadarını söylüyor. Yani iğneyi hakeme batırıyor. Tamam Medel’i hatalı attı. ‘Peki biz de kendimize bakalım. Biz Beşiktaş olarak ne yaptık’ diyor ve çuvaldızı kendine batırıyor. Bravo başkan. Beşiktaş başkanının konuşması gerektiği gibi konuştun. Halil Hoca’yı, MHK’yı, TFF’yi yerden yere vurup taraftarın sempatisini kazanması da bilirdin. Ama bu, günü kurtarmak olurdu. Kolaycılık olurdu. Gerçekleri söyledin.

BAŞKANIM bakın ben bunları söyledim diye de kendini göklere çıkarma. Sen Beşiktaş Kulübü’nün başkanısın ve Beşiktaş Kulubü’nün başkanına yakışanı yaptın. Kocaman tebrikler...

Devamını Oku

Şenol Hoca haklı mı?

13 Ağustos 2018

BEŞİKTAŞ, Süper Lig’in ilk maçını zor da olsa kazanmasını bildi. Zaman zaman çok iyi oynayan Beşiktaş bazen de ne yaptığını bilmeyen bir takım görüntüsündeydi. Golü bulana kadar Akhisar’ı adeta sahasına hapsetti. Adeta nefes aldırtmadı. 2-0’dan sonra daha iyi oynayacağına özellikle Necip’in hatasından gelen golle bir telaş, bir panik. Pepe, Medel ve Caner Beşiktaş’ın iyi oyuncularındandı. Lens bu sezon her geçen maç üzerine koyarak oynuyor.

OĞUZHAN’A ayrı bir paragraf açmak istiyorum. Çok klas bir oyuncu.. Kötü pas atsa, yüzde yüz golü kaçırsa, kendi kalesine gol de atsa bu çocuk oynadığı futbolla büyük keyif veriyor. Yeterli mi? Hayır.. Çünkü onda o cevher var. Tolgay da benim beğendim oyunculardandır. Dünkü maçta sonra ‘Bunu mu beğeniyorsun Ömer?’ deseler, vereceğim cevap ‘Tolgay iyi futbolcu ama dün kötüydü’ olur.

BEŞİKTAŞ’IN golleri Pepe ve Babel’den geldi. Ama gollerin 2 tane ortağı vardı.. Hatta 3 tane. Pepe’nin attığı golde Oğuzhan’ın, Babel’inkinde Lens’in ve Lens’e o asisti yaptıran Gökhan’ın.

3 TAKVİYE ŞART

NECİP, yıldız bir futbolcu değil. Ama futbolculuk şahsiyeti mükemmel bir oyuncu. Ne zaman görev verilirse elinden geleni yapıyor. Dün büyük bir hata yaptı. Ve Necip maçın sonuna kadar o hatayla oynadı. Ben bunu biliyorsam Şenol Hoca’nın da bilmesi gerekirdi ve hemen çıkarması lazımdı. Şenol Hoca ‘Bana bir stoper, bir hücuma dönük orta sahası ve illa da bir santfor’ diyor. Hoca haksız mı? Hayır bu söylediklerinin hepsinde haklı. Beşiktaş’ın bu 3 mevkiiye de takviyeye ihtiyacı var.

SÜPER Kupa şampiyonu Akhisar’ın 2-0’dan sonra aklı başına geldi. Ama atı alan Üsküdar’ı geçti.

Devamını Oku