Sessizlik noktaları mevzuu: Yalnız mıyız yoksa uleyn?

Haberin Devamı

Üzülerek şunu anladım ki benim gibi kat’i sessizlik meraklıları çok fazla değil. Zira ben böyle binlerce mail beklerken “evet kardeşim biz de bıktık car car car müzikten” diyen, topu topu yirmi tane mail geldi. Ben buradan ne anlıyorum? Ya sessizlik meraklıları okuma yazmayı komple bırakıp Lost adası gibi yerlere gittiler, burada bir kampanya yapıyoruz farkında değiller (ve şu an gözlerden uzak çırılçıplak denize giriyorlar... agghh!.. ne büyük zevktir o...) veya halk bu durumdan son derece memnun arkadaşlar.

Millet tokat yer gibi müzikle alışveriş yapmaktan veya yemek yemekten veya denize, havuza girmekten belli ki çok zevk alıyor.

Yapacak bir şey yok o zaman. Herkes hak ettiği şekilde yönetilir. İtiraz eden bizim gibi sadece üç beş hassas kulak olduğu için de müziği sonuna kadar açmakta en ufak bir beis görmüyorlar..

Ben dünyanın başka hiçbir yerinde satıcı ile konuşamayacak kadar açık bir müzikle alışveriş yapmaya çalıştığımı hatırlamıyorum. Alışveriş merkezlerinden kafamın şişerek ayrıldığımı da.. “Hesap” diye seslenirken avazım çıktığı kadar bağırmak zorunda olduğumu da hatırlamıyorum. Ama madem seviliyor bu sapıkça durum, yapacak bir şey yok.

Moralimi bozacak değilim. Mail atamayanlar telefon edip (0212 354 58 04) telesekretere not bırakabilir. Veya aynı numaraya faks çekebilir.

Bütün notları dinliyorum, denk düşerse cevap bile veriyorum. Memlekette varsa bildiğiniz kat’i surette sessiz, kat’i surette müziksiz yerler bana yazın. Başımızın çaresine kendimiz bakacağız mecburen. Bu konuyu devam ettireceğim ve korkarım sonunda “SESSİZ OTEL” diye bir yer açacağım..

*****

BugÜnÜn noktaları:

AYVALIK SARIMSAKLI TÜRKEVİ OTEL: Kendim gitmedim. Ama web sitesinden anladığım kadarıyla hoş bir yer. Sahibi Ender Bey, yıllarca çok gürültülü işlerde çalışmış, “artık yeter” demiş ve sessiz bir otel açmış. Ayvalık’ın enfes Sarımsaklı plajında büyük bahçeli, 12 odalı bir otel. Çocuk kabul ettikleri gibi çocuk bakıcılığı hizmetini de sunuyorlar. www.sarimsakliturkevi.com tel: 0 266 324 01 01

İSTANBUL RUMELİHİSARI SADE KAHVE: Denizin kenarında dev bir çınarın altında harikulade bir kahve. Simitli falan nefis bir kahvaltı veriyorlar. Türk kahvesi de güzel. Müzik hiç duymadım şimdiye kadar. Yan komşuları da müzik yapmıyor, en azından gündüzleri.

FETHİYE PASTORAL VADİ: Fethiye’nin yanıklar köyünde nefis bir vadi içinde bir eko-otel. Yolunun güzelliği için bile gitmeye değer. Hayli sade, hatta basit bir yaşam biçimi sunuyorlar. Okaliptüs ağaçları altında ahşaptan bungalovlarda kalınıyor. Her şey odun ateşinde pişiyor. Kaba undan nefis börekler, ekmekler yapıyorlar. Küçük sevimli bir havuzu bile var. Yegane gürültü kaynağı deredeki kurbağalar, cır cır böcekleri, meleyen koyunlar ve kayan yıldızların hayalî vıssss’ları. Denize 5 km. Servis var. www.pastoralvadi.com
Tel: 0252 633 66 27

DİĞER YENİ YAZILAR