Kıtırlar ve intikamlar savaşı

Haberin Devamı

Takip edebilenler için müthiş heyecanlı bir beyaz dizi oynuyor televizyonlarda: “İntikam Üzümleri ” Homeland yanında hiç kalır...

Heyecan her an dorukta. Ne zaman hangi kanalda ve saat kaçta oynayacağı da belli değil. Bazen tek bir bölüm oynuyor bazen birkaç bölüm birden. Takip etmek çok ciddi bir çaba istiyor. Edebiliyorsan çok heyecanlı!

Dizinin en önemli unsuru her bölümde bir “kıtır” atılması...

Cumartesi günü mesela, dizinin baş kahramanı Başbakan, “Bir yargı mensubu yılda 20-22 defa turist olarak yurt dışına çıkar mı? Adam kayak tutkunu. Nasıl oluyor bu? Kim veriyor bu seyahatlerin parasını?” dedi...

Hay Allah dedik biz meraklı izleyiciler: Kim bu yargı mensubu? Hangi savcı? Dünyanın 22 ayrı noktasına gidecek kadar büyük bir kayak sevgisi nasıl oluyor?

Dedik ama bölüm orada bitti.

Pazar günü çok bekledik ama dizi hiçbir yerde yoktu.

Meğer en heyecanlı bölümler Pazartesi’ye saklanmış. Dizi bu sefer Sabah gazetesi aracılığıyla devam ediyordu. Yurt dışına gidip duran Savcı Zekeriya Öz’müş! Tahminler doğruydu yani.

Ama mesele savcının kayak, deniz, dağ, göl, nehir tutkunu olması değil, parasının “kimin” cebinden çıktığıydı.

Gazete, savcının Dubai’deki manyak tatilinden söz ediyor. Ama ne tatil! Odalar 15 bin dolar, yemekler 7 bin 800 dolar, büfe harcaması 5 bin 500 dolar. Sadece havaalanına getir götür 747 dolar!

Arkadaş o nasıl yeme öyle? 8 kişi gitmişler, kişi başına günde 277 dolarlık yemek yenmiş. (550 lira) İnsan düşünüyor: Altın mı yediniz mübarek?

Fakat o bölümlük kıtır “inşaatçı bir işadamı ödedi” ile kaldı.

Haydaaa.. Bu sefer de “kim bu cömert inşaatçı?” demeye başladık.

Gün ortasına başka bir bölüm daha yayınladı. Kısa ve heyecansızdı: Savcı “hepsinin parasını ben ödedim” dedi.

Hayal kırıklığına uğradık. Senaristi yuhaladık! “Bunca heyecan bunun için miydi?” dedik.

Senarist, hislerimizi anlamış olmalı ki hemen arkasından şahane bir bölüm patlattı.

Savcıyı ağırlayan meğer... meğer... Ali Ağaoğlu imiş!

O may gaaad! Savcı Zekeriya Öz’ün 17 Aralık’ta başlattığı operasyonda “rüşvet verdi” “sit alanında üç kat daha çıktı” iddiasıyla gözaltına alınan Ali Ağaoğlu’nun ta kendisi!

Başbakan’dan gelen mükemmel pası, Sabah değerlendiriyor, Ali Ağaoğlu ise gole çeviriyor! Savcı “hepsinin parasını ben verdim” diye gevelerken o, gerine gerine “arkadaşı biz yedirdik içirdik” diye yazılı açıklama yapıyor!

Ah intikam! Sen ne güzel bir şeysin böyle! Hem yedir içir hem de sonra tepene mıçsın! Olacak şey mi! Fırsat kaçacak değildi.

Zira bir işadamının savcı ağırlamasındansa bir savcının işadamı tarafından ağırlanması daha feci bir durum. İşadamı, olağan pişkinliği ile işine devam eder (zaten başbakanın korumasında) ama savcı yan basmış durumda kalır...

Halbuki Savcı Öz, yeni bıyıkları ve gözlüksüz haliyle pek karizmatik gelmişti “bağzı bayanlara...” Tweet atıp duruyorlardı “azıcık zayıflasa pek hoş savcımız” vs... Kayağın kilo verdirmediğini de anlamış olduk. Sadece kafa göz yarıp, bacak kırıyor...

Bir de twitter’a koymayacaksın kayak fotolarını arkadaş! Türk halkı kayak olayını sevmiyor! Haset ediyor! Baksana! Başbakana bile batmış...

***


Sürprizli dizi son sürat devam ediyor...

Şiddetle tavsiye ederim.

Her şey Sulukule’nin kentsel dönüşüm projesindeki usulsüzlükler, yolsuzluklar yüzünden başlamıştı, tam bir Sulukule oryantaline döndü.

DİĞER YENİ YAZILAR