Hep birlikte kaybederiz

1 Haziran 2016

BİR gün arayla oynanan play-off maçlarında G.Saray’ın kullandığı 6 kişilik dar rotasyon F.Bahçe gibi süreyi 8 oyuncusuna dağıtan bir takıma karşı oynarken önemli bir dezavantaj oluşturuyor. Bunun yanında maçtan önce G.Saray’ın sadece Lasme-Davis’den kurulu 2 kişilik uzun kadrosu F.Bahçe’nin avantaja çevirebileceği bir başka unsurdu.

ANCAK bu dezavantajı G.Saray Odeabank bunu boyalı alanı verimli kullanarak avantaja çevirmesiyle ilk devreyi 44-34 önde bitirdi. 3. çeyreğin 5. dakikasında 3. faulünü alan Micov’un korunmak amacıyla kenara alınmasından sonra F.Bahçe 8-0’lık seri ile maçın momentumunu aldı. Ama ev sahibi yorulsa da dirençli oyunuyla son çeyreğe 61-58 önde girdi. Maçın bitmesine 7 dakika kala G.Saray 63-62 öndeyken, çalınmadığını düşündüğü bir düdüğe itiraz eden Ergin Ataman’ın aldığı teknik faul sonrası, dar rotasyonla oynamanın getirdiği yorgunlukla sarı-kırmızılılar 4 dakika sayı atamadı ve 63-71 geriye düştü.

GÖZÜM FDERASYONDA

G.SARAY’IN oksijenin tükendiği son çeyrekte 10 bin kişilik koronun yarattığı enerjiden yoksun olması, bir hamle daha yapmalarını engelleyen unsur oldu.

G.SARAY, F.Bahçe play-off eşleşmelerinde (hele bir de futbol derbisi bu döneme denk geldiğinde) spor ortamı yerini ‘KAOSA’ bırakıyor ve yönetilemez bir hale geliyor. Buna DUR! diye bilmek için; yeni sezonla beraber Türkiye Basketbol Federasyonu her salonda ve her kulüp için eşitlik ilkesine uyarak uygulayacağı disiplin kurallarını belirlemeli. Daha da önemlisi bu kuralları en katı ama eşit şekilde uygulamalı. Yoksa kazandığımızı zannedip hep beraber KAYBETMEYE devam ederiz.

Devamını Oku

Lodos etkisi

22 Kasım 2015

İLK yirmi dakikada F.Bahçe ikili oyunları 3’lü adam değişimi yaparak savundu. Bu sebeple hücumda Karşıyaka yeterince boyalı alanı kullanamadı ve ev sahibi, bu savunma taktiğiyle rakibini dış atışlara yönlendirdi. 7/13 üçlük yüzdesi ile ilk devrede İzmir ekibi deplasmanda maça tutunmayı bildi.

3. çeyreğin 3. dakikasında skor F.Bahçe lehine 56-50’yken Ragland’ın aldığı teknik faul sonrası skor 61-50 oldu. Bu noktadan sonra mental olarak geçen sezonlarda görmediğimiz bir kırılma yaşayan Karşıyaka bir daha toparlanamadı. Bu teknik faulün sadece mental kırılma sürecini hızlandırdığını ve maç sonucuna etki etmediğine inanıyorum.

RÜZGARI TAŞIDILAR

F.BAHÇE hafta içinde Almanya deplasmanında aldığı Bayern Münih galibiyetinin rüzgarıyla yakaladığı ritmi bu maça da yansıtmayı başarırken Karşıyaka Euroleague kaynaklı kuvvetli lodostan kötü etkilendi.

EUROLEAGUE’E ilk kez katılan Karşıyaka, lokasyon sebebiyle seyahatlerde en çok yıpranan Türk takımı ve bunun etkilerinin ne olacağını bu sezon Türkiye Ligi’nde alacağı sonuçlarla deneyimleyecek. Sezon ilerledikçe sakatlık sıklığı, odaklanma zorluğu, performans düşüşleri olmaya devam edebilir. Bu tecrübeler yaşanmadan kazanılmaz ama Ufuk Sarıca’nın öğrencilerinin bundan sonraki fırtına için mental dayanıklılığı artırmaları şart.

F.BAHÇE bu ritmini ve basketbol anlayışını arttırarak ve zamana doğru yayarak Mayıs 2016’ya taşıyabilirse o zaman ‘Kusursuz fırtına’nın gerçek etkisini Berlin’de görebiliriz.

Devamını Oku