İklim değişti tüketici 4 mevsime yöneldi

İklim değişiklikleri ve ekonomik krendler gibi nedenlerle 4 mevsim lastik pazarının önümüzdeki 5 yılda yüzde 16 büyümesi öngörülüyor.

İklim değişti tüketici 4 mevsime yöneldi

Pandemi sürecinde duraklayan lastik sektörü bugünlerde araçlara ürün yetiştiremiyor. Pandemi sürecinde bireysil araç kullanımı dururken lojistik ve nakliye araçları durmadan hareket ettiler. Kamyonet grubunda, küçük araçlarda uluslararası nakliyede çok büyük artışlar oldu. Madencilikte de ağır vasıta lastik talebinde yükselme yaşandı. Binek grubunda pandemi döneminde küçülen talep açılmaların başlamasıyla tekrar canlandı. Michelin Türkiye Satış Direktörü Sertan Akçagöz şunları kaydetti:“Şu anda tüm lastik fabrikaları talep artışına yetişmeye çalışıyor. Özellikle 4 mevsim lastiğinde önümüzdeki 5 senden yüzde 16’lık bir büyüme bekliyoruz. Biz kendi içimizde pazardan daha fazla büyüyoruz. Premium grubu biraz daha fazla kış lastiği veya 4 mevsim kullanmaya başladı. Çünkü araç yüksek 17 jant veya 18 jant. Araç 14-15 jant ise kış lastik ya da 4 mevsim lastik tercihi azalıyor. Ancak araştırmalar gösteriyor ki 4 mevsimin satışları 5 yılda yüzde 16 kadar artacak.Halen Türkiye’de yüzde 85 lastiği, yüzde 9 kış lastiği, yüzde 6 civarında 4 mevsim lastiği tercih edilmekte”

Haberin Devamı

Her mevsimde etkili

Sektör temsilcilerinden Michelin Türkiye Pazarlama Direktörü Gözde Alpaslan iklim değişikliklerinin tüketicileri 4 mevsim lastiği yönelttiğini belirterek, “Artık gün içinde bile hava değişimleri yaşanabiliyor. Sabah çıkıyorsunuz yaz öğleden sonra fırtına olabiliyor. Artık Cross Clımate yani 4 mevsim dendiğinde ne anladığınız önemli. Kışların yumuşak kışların geçtiği ve çok fazla varyansın olduğu yerde zaten doğal olarak bu ürüne gitmek daha mantıklı. Bu lastikler sahip oldukları sayısız ve bazen birbiriyle zıt gibi görünen performans özellikleri sayesinde yılın hangi döneminde olursa olsun sürücülerin karşılaşabileceği hava koşullarının çoğuyla başa çıkıyor. Bu lastiklerin yanaklarında bulunan 3PMSF (3 Zirveli Kar Tanesi) logosu, kış lastiklerinin zorunlu olduğu ülkelerde dahi kışın bu lastiğin kullanılabileceğini gösteriyor. Biz de CrossClimate 2’yi Avrupa ile eşzamanla Türkiye’de pazara sunuyoruz. Bu lastiğimiz kuru ve ıslak zeminde frenleme performansı, enerji verimliliği ve uzun ömürlülük açısından bir yaz lastiğinin faydaları ve bir kış lastiğinin, karlı zeminde ve düşük sıcaklıklarda yol tutuşu ve frenleme performansını birlikte sunuyor.”

Haberin Devamı

Michelin CrossClimate 2, 15 ila 20 inç jantlar için 105 ebatta temin ediliyor. Bir önceki serinin kataloğundan %40 daha geniş olan listede 65 yeni ebat bulunuyor.

DİĞER YENİ YAZILAR