Ümit ve Sabri çok iyiydi

Gerets'in dün çıkardığı 11 ve 2. yarıdaki değişiklikler nasıldı?

Haberin Devamı

G.Saray'da dün teknik direktör Eric Gerets'in sahaya çıkardığı ilk 11'i beğendim. Ancak daha oyunun başında 3 pozisyon hatası yaptılar, ikisi gol oldu. Bu iki gol de Liverpool'un becerisi ve oyunun başındaki müthiş temposundan ve baskısından kaynaklandı. O dakikalarda sahaya hangi 11 çıkmış olsaydı, Liverpool'u durdurması zor olurdu. Bunda teknik direktör Gerets'in sorumluluğu olduğunu düşünmüyorum.

Belçikalı teknik adamın ikinci yarıda yaptığı oyuncu değişikliklerine gelince... Ümit Karan 2 gol attığı için buna kötü değişiklik demek zaten ayıp olur. Ama G.Saray'ın ikinci yarıda rakip kalede etkili olmasında biraz, ilk yarıda müthiş tempo yapan Liverpool'un hız kesmesi rol oynadı. G.Saray'ın bulduğu gollerde oyuncu değişikliklerinden çok, Ümit Karan'ın fırsatçılığı Arda ve Sabri'nin ortalarının güzelliğinden bahsetmek daha doğru olur.

Sabri bek oynadığında ters kademelerde zaafı var ama ileri çıktığında etkili olabiliyor. Özellikle dün akşam, bu konuda çok iyiydi. Sabri dün iki gol atan Ümit Karan'dan sonra G.Saray'in en etkili oyuncusuydu, İngilizler'e nazire yaparcasına güzel sert ortalar kesti, takımın canlanmasında büyük rol oynadı.

DİĞER YENİ YAZILAR