Gazete Vatan Logo

YGS’ye kitap için çalışıyordu

Asansör kazasında hayatını kaybeden 3 arkadaşın cenazeleri toprağa verildi. Şükrü Yaşar’ın lise sonda okuduğu ve YGS’ye kaynak kitap alabilmek için tatilde çalıştığı ortaya çıktı.

YGS’ye kitap için çalışıyordu

İstanbul Esenyurt’ta bir inşaatta asansörün 24’üncü kattan çakılması sonucu hayatlarını kaybeden Yasin Bakır (19) ve Osman Yardımcı’nın (17) ile Şükrü Yaşar’ın (18) cenazeleri Diyadin ilçe mezarlığında yan yana mezarlara defnedildi.

Yaşamını yitirinlerden Şükrü Yaşar’ın lise son sınıf öğrencisi olduğu, YGS sınavına kayıt yaptırdığı ve yaklaşık 1.5 ay sonra yapılacak olan sınavlara hazırlandığı belirtildi. Yaşar’ın ölümünden 3 gün önce tatilini çalışarak geçirmek ve sınav kaynak kitap alabilmek için İstanbul’a çalışmaya gittiği açıklandı. Yasin Bakır’ın da nişan yapabilmek için İstanbul’a gittiği öğrenildi.

Yanına bile gidemedim

Yasin Bakır’ın amcasının oğlu Erdal Bakır olayda ihmal olduğunu öne sürerek, suçluların bulunmasını istedi. Bakır, “Ölenlerin senaryoları da hep aynı biri nişanlanmak için biri eğitim için diğeri de ailesine katkıda bulunmak için gitmiş. Batı’da baktığın zaman çocuklar 15 tatilde başka ülkelere gezmeye giderken bizimkiler 1800 kilometrelik yolu aşıp kitap alabilmek için ta İstanbul’a gidiyor” dedi. Birlikte çalışmaya giden ve olay anında orada olan görgü tanığı Cüneyt Bakır ise şunları söyledi, “Bende orada çalışıyordum. Defalarca yetkililere, ’asansörlere bakın, asansörler sıkıntılı’ diye uyardık. Asansörler hiç bakım olmadan çalıştırıldı. Biz de ekmek parası için çalışıyorduk. Arkadaşlarımızın öldüğü gün de bırakmadılar yanlarına gidelim.”

Haberin Devamı

Asansörde çalışan parça bulmak güç

TMMOB Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanvekili Zafer Güzey, “Asansör kabinin üzerinde bulunan bir fren mekanizması var. Bu kabin ne olursa olsun, motordan ayrılmış olsaydı bile kendisini kilitleyecekti, düşmeyecekti. Düşmemesi gerekiyordu, buna göre tasarlanmış, buna göre güvenlik önlemleri üzerine konulmuş. Bu da arızalıydı, çalışmıyordu. Kabinin üzerinde paraşüt sistemi mevcut, ancak bakımsızlık yüzünden çalışmadığını gördük” dedi. Güzey, kazada hayatını kaybeden işçilerde Osman Yardımcı’nın şantiyede çaycı olarak SGK’ya beyan edildiğini belirtti.

Haberin Devamı