Gazete Vatan Logo

Yeşil sosyetenin 'tenis şıklığı'

Artık kortlarda mini etekli ve şortlu kadın sporcuların yanı sıra uzun pardösülü tenisçiler de raket sallayacak. Tekbir Giyim, muhafazakar kesim için birbirinden şık kıyafetler tasarladı...

Tekbir Giyim, 2004 ilkbahar-Yaz Koleksiyonu'nda spor yapan muhafazakar hanımlar için tesettüre uygun tenis kıyafetleri tasarladı. Alize İkili Sport, Bello Safari Takım, Ayşa ve Soft olmak üzere 4 farklı modelde tasarlanan kıyafetler, pamuklu likralı kumaşlardan üretildi. Eşofman üstüne giyilen uzun kollu elbiselerle tenis oynamak acaba zor olmayacak mı? Rahat hareket edebilmek için sporcuların mini etek ya da şortla oynadıkları tenis sporu, bu dar kalıplara sığacak mı?

Bu soruların yanıtını bulabilmek için Tekbir Giyim'in sahibi Mustafa Karaduman'la Bakırköy'deki tenis kortlarında buluştuk. Karaduman, tesettüre uygun eşofmanlarla tenis başta olmak üzere her türlü sporun rahatlıkla yapılabileceğinde iddialı: "Kıyafetler pamuklu likradan üretildi. Likra, esnek bir kumaş olduğu için her hareket rahatlıkla yapılabiliyor, tenis başta olmak üzere her spora uygun. Pamuk ise terlemeyi önlüyor" diyor.

Tesettürlü eşofmanların fiyatları 59 milyon 500 bin ile 110 milyon lira arasında değişiyor.

Tesettürde kim daha şık?
Karaduman'a göre son günlerde daha şık giyinen Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Hanım, eskiden tesettüre daha çok ağırlık veriyordu. Ama şimdi stilini modern giyim tarzıyla harmanlıyor. Yunanistan gezisi sırasında giydiği sivri topuklu ayakkabıların kendisine çok yakıştığını söyleyen Karaduman "Topuklu ayakkabılar daha zarif göstermiş ama dikkat çekmemesi için fazla topuklu giymemesini tavsiye ederiz" diyor.

Haberin Devamı