Gazete Vatan Logo

Yaşamak için ilik bekliyor!

Ferah bebek lösemi tedavisi görüyor. 1.5 yaşındaki Ferah için binlerce ilik bağışlandı ama uyanı bulunamadı. Anne-babası Ferah için daha çok donör bekliyor

Yaşamak için ilik bekliyor!

Samsunlu 35 yaşındaki Umut ve aynı yaştaki Gamze Öner çiftinin lösemi tedavisi gören 1.5 yaşındaki çocukları Ferah Öner’e uygun ilik bulunması için sosyal medya üzerinden başlatılan kampanya devam ederken ailenin umutlu bekleyişi sürüyor. Uygun ilik bulunması için umutlarını hiç yitirmediklerini söyleyen Umut Öner, “Zamanımız giderek daralıyor ama biz uygun ilik bulunacağına inanıyoruz” dedi.

Bulunması şart

Umut Öner, Türkiye’nin her yerinden üniversite öğrencilerinin, sivil toplum kuruluşlarının, vatandaşların, gençlerin Ferah’a ilik bulunması için TÜRKÖK projesine dahil olduklarını belirterek “Kampanyalarımız devam ediyor. İlik bankasına kayıtlı bağışçı sayısı ne kadar artarsa, kızıma uygun ilik bulunma ihtimali de o kadar artar. Ferah için başlatılan kampanyalar sonucunda binlerce kişi kemik iliği vermek için TÜRKÖK’e kan örneği verdi.

Hatta Ferah için kan örneği verip iliğinin uyuşması sonucu başka hastalara iliğini veren bağışçılar olduğunu da duydum. Ancak Ferah için hala uygun ilik bulunamadı ve süreç de devam ediyor” diye konuştu. Kızının tedavisinin İstanbul’daki özel bir hastanede devam ettiğini dile getiren Umut Öner, “Kızım kemoterapi tedavisi görmeye devam ediyor. Şu an 4’üncü küre geçildi. Ancak tedavi için kemik iliği bulunması şart” dedi.

Haberin Devamı