Gazete Vatan Logo

Uyandırdım küfredince öldürdüm

KAYSERİ’de işlettiği marketten başı ağrıdığı için çıkan İhsan Yıldız (29), park halindeki 38 DT 466 plakalı otomobilinin arka koltuğunda uyudu. Bu sırada başka bir otomobille olay yerine gelen şüpheli, araçtan inerek Yıldız’ın otomobilini kontrol etti.

Uyandırdım küfredince öldürdüm

İhsan Yıldız’ın uyuduğunu gören Şükrü Çağlayan, iddiaya göre kendi aracına gitti ve yanına aldığı tüfekle, otomobilin arka koltuğunda uyuyan Yıldız’ı başından vurdu. Yıldız, yapılan müdahaleye karşın yaşamını yitirdi. Cinayetle ilgili çok yönlü soruşturma başlatan ve çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri, Şükrü Çağlayan’ı gözaltına aldı. ‘Kasten öldürme’ suçundan tutuklanan Çağlayan savunmasında o gün uyuşturucu ve psikolojik tedaviyle ilgili ilaçlar aldığını söyleyip olayı şöyle anlattı:

‘Kalk konuşacağız’ dedim

“Çocukları okuldan almak için iş yerimden çıktım. Yolum İhsan Yıldız’ın dükkanının olduğu yerden geçiyor. Daha önce tartışmıştık ve beni tehdit etmişti. Oradan geçerken, çalışanına İhsan’ın olup olmadığını sordum. O da bana, arabada uyuduğunu söyledi. Aracın yanına gittim ve kapıyı açtım. ’Kalk seninle bir konuyu konuşacağım’ diyerek uyandırdım. Uyanır uyanmaz bana küfür ve hakaret etmeye başladı. Ben de sinirlenip, aracımdaki silahı alıp ateş ettim. Sonra da, çocukları almak için okula gittim. Daha önce de bana, hakaret edip tehdit ediyordu. ’Çocuklarını öldüreceğim’ diye tehdit ediyordu.” Şükrü Çağlayan’ın akli dengesinin yerinde olmadığını ileri süren avukatı Selim Baz, cezai ehliyetini olup olmadığının araştırılmasını istedi. Duruşma 20 Ocak 2016’ya ertelendi.

Haberin Devamı