Gazete Vatan Logo

Türkiye günlerce onun için ağlamıştı

İstanbul Sirkeci'de feribot kazasında hayatını kaybeden 5 yaşındaki Ece Su ve anneannesi Şaziye Güleren'in ölümüyle davanın ilk duruşması görüldü.

Türkiye günlerce onun için ağlamıştı

Olaydan büyük üzüntü duyduklarını söyleyen 3 sanık da kazada kusurlarının olmadıklarını belirttiler.


Sirkeci'de 5 Mart 2014 günü Ebru Güleren'in kullandığı araç arabalı vapura binerken kayarak denize düşmesi sonucu 5 yaşındaki kızı Ece Su Yılmaz ve anneannesi Şaziye Güleren hayatını kaybetmişti. Savcılık soruşturma sonunda kaptan Erkan Atalay İm, Çımacı Levent Dönmez ve Usta gemici Özay Yaşar hakkında 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak' suçundan 15'er yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne açılan davanın ilk duruşmasına Ecesu Yılmaz'ın annesi Güleren Yılmaz, babası Aydın Yılmaz, teyzesi Mine Dalkılıç ve dayısı katıldı.Tutuksuz yargılanan 3 sanık da duruşmada hazir bulundu.



Kaptan:"Olaydan büyük üzüntü duydum"

İk kez Kaptan Erkan Atalay İm olay anını şöyle anlattı: "Sirkeci'de Harem'e gidecek yolcuları gemiye yüklemeye başladık. Kapanma esnasında bir alarm çalar. Kapağın üzerinde bir siren vardır. Ben alarm sesini duydum. Gözüm kameraya gitti. Kameraya bakıp harekete başladığım da kapak üzerinde araç yoktu. Telsizden neta sesini duydum.Başımı makine kumadalarına çevirdim. Tekrar kameraya döndüğümde kapağın üzerinde bir araç olduğunu gördüm. Aracı gördüğümde derhal iskeleye geri dönmek için hareke tettirdim. İskeleye az bir mesafe kala kapak üzerinde duran araç geri geri gelmeye başladı ve düştü. Düşme anında araç bir süre askıda kaldı. Aracı kapak ve iskele arasında ezilmemesi için gemiyi durdurmak zorunda kaldım. Bir müddet sonra araç suya düştü. Kurtarma çalışmalarının yapılması için gemiyi iskeleden uzaklaştırdım. Acil olarak şirkete haber verdim. Can simitlerinin atılması ve kurtarma çalışmalaırnın başlaması için talimat verdim. Can simitleri atıldıktan sonra terminal tarafından kurtarma çalışmalaırnın yapıldığını görüdüm. Bu sırada deniz polisi ve kıyı emniyet botları iskleye geldiler. Kurtarmaya engel olmamak ve gemideki yolcuları düşünerek Harem'e doğru hareket ettim. Harem'de araçları tahliye ettikten sonra polise gittim. Olaydan büyük üzüntü duyuyorum. Yan taraftaki vapurun neta sesinini kendisine verildiğini söyleyen Kaptan İm, duruşmada o vapuru olaydan sonra gördüğünü belirterek ifadesini düzeltmek istediğini söyledi.

"Olayda herhangi bir kusurum yok"

Çımacı Levent Dönmez "Araç gittikten sonra ben de diğer araçların diğer gemiye yönlendirirken Sadabad Gemisi'nden çığlık sesleri duydum. Arkamı dönüp baktığımda da bir aracın suya düştüğünü gördüm. Diğer araçların geçmesini engellemek için duba koyup emniyet şeridi çekip hemen olay yerine gittim. Hemen can simitlerini ve iskelede bulunan asma merdiveni suya bıraktım. Su yüzüne çıkan iki bayanın iskeleye çıkmasına yardım ettim. Benim olayda herhangi bir kusurum yoktur. Olayla ilgili üzgün olduğumu belirtmek isterim" dedi.

Haberin Devamı