Gazete Vatan Logo

Ters Soru İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Ters Soru İşareti Nasıl Yapılır?

Dünya çapında konuşulan diller içerisinde sadece İspanyolcada değerlendirilen bir işaret olarak ters soru işareti öne çıkmaktadır. Bu aynı zamanda İspanyolca üzerinden bir noktalama işaretidir. Bu durum soru cümlesinin başına ters soru işareti gelmesiyle yapılır.

Ters Soru İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Ters Soru İşareti Nasıl Yapılır?

Daha sonra cümlenin sonuna ise normal soru işareti eklenir. Bu durum soru bildiren kelimeler olmadığından dolayı, cümlenin soru olduğunu anlatmak amaçlı ele alınmaktadır. Tabii matematiksel olarak da yine birçok farklı işlem üzerinden değişik şekillerde kullanılabilir.

Ters Soru İşareti Nedir?

Ters soru işareti daha çok İspanyolcada kullanılan bir sembol olarak ön plana çıkmaktadır. Aynı zamanda özellikle bir noktalama işareti şeklinde ele alındığını söylemek mümkün. Bu durum soru cümlesinin başına getirilmek suretiyle kullanılır.

Sadece dünya çapında konuşulan diller arasında İspanyolcada bulunan bir noktalama işareti olduğunu söylemek gerekir. Böylece cümleyi daha etkin bir şekilde amacına uygun anlatmak için önemli yer tutar. Tabii dünyanın farklı yerlerinde yine değişik amaçlarda kullanılan bir işaret olduğunu söylemek mümkündür.

Ters Soru İşareti Ne İşe Yarar?

Ters soru işareti daha çok dünya çapında İspanyolcada kullanılır. İspanyolcadaki alfabe içerisinde bir noktalama işareti olarak ön plana çıkar. Bu noktalama işareti daha çok İspanyolcada değerlendirilen bir soru cümlesi için kullanılır.

Haberin Devamı

Soru cümlesinin başına getirilmek suretiyle cümlenin soru olduğu ifade edilir. Çünkü İspanyolcada bir cümle içerisinde durumun soru olup olmadığını anlatacak bir kelime yoktur. Bunun dışında farklı matematiksel işlemlerde ya da yine bir ifade etmek için kullanma durumu da ön plana çıkmaktadır.

Klavyede Ters Soru İşareti Nasıl Yapılır?

Klavyede bazı tuşları kullanmak suretiyle kolay bir şekilde ters soru işareti gerçekleştirmek mümkün. Bu işaret sembolize olarak daha ‘¿’ şeklinde görülmektedir. Bu durum özellikle İspanyolca ‘da bir cümlenin soru olup olmadığını anlatmak için cümlenin başına getirilerek kullanılır.

Klavye üzerinde ise öncelikle alt tuşuna basılı tutulur. Daha sonra klavyenin sağ tarafında bulunan rakamlar değerlendirilerek 168 rakamlarına basılır. NumLock tuşunu açmak suretiyle bu rakamlara sırasıyla basılarak, Alt tuşu ile beraber ters soru işareti ortaya çıkar. Böylece amaca uygun birçok farklı yerde kullanılabilir.

Haberin Devamı