Gazete Vatan Logo

Tarihte Anunnakiler Kimlerdir, Özellikleri Nelerdir? Anunnakiler Gerçek Mi?

Tarihi antik döneme kadar uzanan anunnakiler konusunda, belli başlı bazı belgeler doğrultusunda bilgiler bulunmaktadır. Özellikle Akad öncesi dönemden kalma Sümer döneminde bulunan farklı belgeler, panteondaki en güçlü Tanrılar olarak ifade edilirler. Genel olarak Göklerin tanrısı An ile yeryüzünün Tanrısı Ki’nin torunları olarak bilinmektedir.

Tarihte Anunnakiler Kimlerdir, Özellikleri Nelerdir? Anunnakiler Gerçek Mi?

Bu bağlamda anunnakiler konusunda birçok farklı efsane olduğunu söylemek mümkün. Bu Efsaneler genelde eski önem Sümer yazıları içerisinde ve farklı figürlerde yer almaktadır. Günümüz kriptograflar ve tarih uzmanları sürekli olarak anunnakiler hakkında farklı bilgi ve belgeler bulmaya devam ediyor.

Tarihte Anunnakiler Kimlerdir?

Tarihe bakıldığı zaman alınacak yerler göklerin ve yerin Tanrısı'nın torunları olarak bilinir. Akad dönemi öncesi eski Mısır yazıtları ve bilgileri doğrultusunda ortaya çıkan belgeler ile bu durum elde edilmiştir. Özellikle bu efsane içerisinde göklerin Tanrısı An ile yeryüzünün Tanrısı Ki’nin torunları anunnakiler şekilde bilinir.

Aynı zamanda panteondaki en güçlü Tanrılar olarak da anlatmak mümkün. Bunun yanında efsanevi bir tanrı olarak hikâyelerde birçok farklı özelliği ile ön plana çıkar. Eski Mısır olmak üzere birçok farklı dönemde de bilinen ve tapılan Tanrılar içerisinde yer almaktadır.

Tarihte Anunnakiler Özellikleri Nelerdir?

Birçok farklı hikaye sahip olarak değişik özellikleri ile beraber Anunnakiler tarihte önemli bir yere sahiptir. Binlerce yıldır tarihte de yerini almış olan anunnakiler, eski Mısır başta olmak üzere birçok farklı topluluğu etkisi altına almış Tanrılar olarak öne çıkarlar.

Haberin Devamı

- Akad öncesi dönemden kalma eski Mısır yazıtlarında yer almaktadır.

- Gökyüzü Tanrısı olan An ile beraber yeryüzü Tanrısı Ki’nin torunları olarak bilinirler.

- Asıl görevleri insanların kaderini belirlemektir.

- Binlerce yıl boyunca farklı toplulukları etkisi altında bırakmıştır.

- Bazı teorilere göre uzaylı ırkı olarak da bilinirler.

Bu şekilde öne çıkan birçok farklı özelliği ile beraber anunnakiler tarihteki yerini almış önemli efsanevi hikayeler arasında bulunmaktadır. Günümüzde ise hala bu Tanrılar konusunda birçok farklı bilgi ve yazıt ortaya çıkarılmaya devam ediliyor.

İnsanların kaderini belirleyen ve aynı zamanda bunu kararlaştıran Tanrı olarak bilinen anunnakiler, aynı zamanda anlık olarak insanların kararlarıyla da oynama gücüne sahiptir. Bu bilgiler kapsamında özellikle antik Mısır Dönemi'nden kalma birçok farklı Tanrıdan bazıları olduğunu söylemek mümkün.

Haberin Devamı

Anunnakiler Gerçek mi?

Antik dönemden kalma en çok merak edilen konular içerisinde annunakilerin gerçek olup olmadığı geliyor. Aslına bakılırsa Akat öncesi dönemde eski Mısır yazıtlarında yer alan Tanrılar olarak bilinirler. Genel açıdan ele alındığında ise gökyüzü Tanrısı an ile beraber yeryüzü Tanrısı Ki’nin torunları şeklinde ifade edilmektedir.

Dünya çapında birçok farklı efsanede de geçen önemli tanrıları olduklarını söylemek mümkün. O yüzden bir efsane olarak ele alındığı vakit annunakilerin gerçek olmadığını söylemek gerekir. Elbette birçok farklı teoriye göre ve eski görseller, anıtlar ile yazıtlara bağlı olarak uzaylı ırkı olarak da geçer.