Gazete Vatan Logo

Suriyeli kardeşleri kaçırarak 500 bin dolar fidye isteyen 5 kişi yakalandı

Zeytinburnu'nda Suriye uyruklu iki kardeşi kaçırarak ailesinden 500 bin dolar fidye istediği iddia edilen 5 kişi polis ekiplerinin dikkati sayesinde yakalandı.

Suriyeli kardeşleri kaçırarak 500 bin dolar fidye isteyen 5 kişi yakalandı

Olay Zeytinburnu'nda geçtiğimiz Perşembe günü Suriyeli çocuklara Türkçe dersi verilen okulda meydana geldi. İddiaya göre, Suriye uyruklu Z. ailesinin A.Z.(12) ve kardeşi A.Z.(10) okul çıkışında plakasız bir otomobille kaçırıldı. Okul servisi sürücüsü, iki erkek kardeşi bir süre bekleyip gelmemeleri üzerine durumu ailelerine bildirdi. Tekstil işinde çalışan çocukların babasının iş amacıyla yurtdışında olması üzerine çocukların amcası M.F.Z. durumu polis ekiplerine bildirerek kayıp başvurusunda bulundu.

500 BİN DOLAR FİDYE

Bu sırada şüpheliler, amca M.F.Z'yi İran'a ait bir telefon numarasından arayarak 'Yeğenlerinin ellerinde olduğunu, 500 bin dolar vermesi karşılığında 2 çocuğun serbest bırakacaklarını' söyleyerek fidye istedi.

İNANMASI İÇİN YEĞENLERİNİN VİDEOSUNU ATMIŞLAR

Şüpheliler daha sonra amcanın duruma inanmasını sağlamak amacıyla çocukların durumlarını gösteren videolarını bir mesajlaşma programı üzerinden amcaya yolladı.

REHİNE KURTARMA VE MÜZAKERE TİMİ VİDEODAN ANALİZ YAPTI

Amca M.Z.F. durumu Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekiplerini bildirdi. Rehine Kurtarma ve Müzakere Timi aileye gönderilen çocuklara ait videodaki detaylardan yola çıkarak görüntü analizine başladı.

Haberin Devamı

AĞVA'DA 2 GÜN ÇADIR KURUP KAMP YAPMIŞLAR

Polis ekipleri, görüntülerin çalılık ve fundalık alanda çekildiği ve bazı detaylar üzerine çalışmalarını Şile ve Ağva'da bölgesinde yoğunlaştırdı. Polis ekipleri durumu Ağva Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleriyle paylaşarak ortak çalışma yürüttü. Polis ve jandarma ekiplerinin yaptığı ortak çalışmada, şüphelilerin kullandığı aracın plakasını belirledi. Ekipler, şüphelilerin Ağva'daki bir kamp alanında 1'i kadın toplam 3 şüphelinin yanında 2 çocukla yaklaşık 2 gün çadır kurarak kamp yaptıklarını tespit etti.

3 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI, 2 ÇOCUK KURTARILDI

Polis ekipleri incelemelerine devam ettikleri sırada şüphelilerin kullandığı otomobil jandarma ekipleri tarafından durduruldu. Otomobilde bulunun Hürriyet D. ile Şuayip D. ve Murat Ç.'yi gözaltına alınırken, kaçırılan iki kardeş kurtarıldı.

Haberin Devamı

EMNİYETTEKİ SORGULARINDA 2 AZEMTTİRİCİYİ İTİRAF ETTİLER

Gözaltına alınan kadın şüpheli Hürriyet D., Şuayip D. ve Murat Ç. Gayrettepe'de bulunan Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildi. Şüpheliler emniyetteki sorgusunda azmettirici olarak 2 kişinin adını verdi. Ekipler düzenledikleri operasyonla azmettirici olduğu iddia edilen Ahmet M. ve Necmettin K.'yı da yakalayarak gözaltına aldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 5 şüpheli, Şile Adliyesi'ne sevk edildi.

KAÇIRILAN ÇOCUKLARIN AMCALARINA KAVUŞMASI POLİS KAMERASINDA

Kaçırılan Suriye uyruklu kardeşler Gayrettepe'de bulunan Asayiş Şube Müdürlüğü'nde kendilerini bekleyen amcalarına kavuşmaları polis kameraları tarafından görüntülendi.