Gazete Vatan Logo

Şiddet yüzünden intihar eden kadının eşine 28 yıl hapis

19 yaşındaki Tuba Şahin’in eşinden sürekli şiddet gördüğünü belirterek polise şikayet dilekçesi verdi ve ardından canına kıydı. Tutuklanan koca hakkında 4 ayrı suçtan 28 yıl hapis cezası istendi

Adana’da oturan Tuba Şahin, 5 ay önce demirci ustası Mustafa Şahin (25) ile aşk evliliği yaptı. İddiaya göre, Mustafa Şahin bir süre sonra eşinin ailesi ile görüşmesine izin vermeyerek genç kadına şiddet uygulamaya başladı. Tuba Şahin, 23 Mart’ta merkez Seyhan İlçesi’ndeki Denizli Polis Merkezi Amirliği’ne giderek eşinden şikayetçi oldu, ardından da aynı mahallede oturan ailesinin evine döndü. “Başıma bir iş gelirse sorumlusu eşim Mustafa ve ailesidir” diyen genç kadın aynı gün oturdukları apartmanın 7’nci katındaki evlerinin balkonundan atlayıp canına kıydı. Tuba Şahin’in ailesi, kızlarını 5 aydır göremediklerini, eşinin ona ailesiyle birlikte şiddet uyguladığını öne sürdü. Tutuklanan Mustafa Şahin ise “Aramızda tartışma çıktı.

‘Bana bıçak çekti’ iddiası

Tuba bana bıçak çekti. Ben üzerine doğru yürüyünce bıçağı kendi boğazına dayadı. Daha sonra odaya giderek bilgisayarı, abajurları kırdı. Gitmek istedi, ancak intihar eder endişesiyle bırakmadım. Daha sonra polisler geldi. Tuba benden şikayetçi olmayıp kadın sığınma evine gideceğini söyleyince, polisler beni bıraktı Tuba’yı götürdü. Eşim ailesinden baskı görüyordu. Bu sebepten dolayı evlenmeden önce yaklaşık 1.5 ay kadar da bizde kaldı” diyerek kendini savundu. Olayla ilgili soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, Mustafa Şahin hakkında ’Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ’Silahla tehdit’, Başkasını intihara yönlendirme halinde intiharın gerçekleşmesi’, ’Hakaret’ suçlarından 28 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 23’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’ne dava açtı.

Haberin Devamı