Gazete Vatan Logo

Servis sürücüleri eğitimde!

Öğrenci indirme-bindirme kuralları...

Emniyette uzman personel tarafından verilecek eğitimde öğrenci indirme-bindirme kuralları ve güvenlikle ilgili uygulamalı ders anlatılacak.

ANKARA - Emniyet yetkilileri, okul servisi sürücülerine uyulması gereken kurallar konusunda eğitim verecek. Sürücülere öğrencileri indirmeleri ve bindirmeleri sırasında uymaları gereken kurallar ve güvenlikle ilgili eğitim uygulamalı olarak verilecek. Yurt genelinde verilecek eğitimin tamamlanmasının ardından ilk defa uygulanmış olacak. Davranış kurulları, temizlik, güvenli ve kurallara uygun sürüş teknikleri gösterilecek eğitimde şoförlere, ‘Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği’ ile belirlenen ve öğrenci taşımacılığı yapan araçlarda kanunen bulunması gereken yasal zorunluluklar ile öğrenci taşımacılığı yapan araç sürücülerinin yeterlilik belgeleri ve öğrenci taşımacılığı yaptıkları sırada dikkat etmeleri gereken yasal zorunluluklar hakkında bilgi verilecek.

Polis, tüm illerde, emniyete çağırdığı servis şoförlerine, en fazla yapılan hatalar konusunda seminer verecek ve bu hataların tekrarlanmamasını isteyecek. Eğitimde, çocuklara nasıl davranılacağı, çocukların güvenliğinin nasıl sağlanacağı, aile ile iletişim, sürüş teknikleri ve ilk yardım konularında da bilgi verecek. Emniyet, özellikle okul öncesi öğrencilerin servislerinde zorunlu tutulan rehberler konusunda da dikkatli davranacak. Şoförlere rehber bulundurma zorunluluğu hatırlatılıp bulundurmayanlara ceza yazılacağı belirtilecek.

Haberin Devamı