Gazete Vatan Logo

Polis vicdansızların peşinde!

SİVAS’ta gece yarısı evine giden bir kişi tarafından ara sokaktaki bir yol üzerinde terk edilmiş olarak bulunan, biri 2 yaşında kız çocuğu, diğeri 6 aylık erkek bebek 2 kardeş, hastanede tedavi altına alındı. İsimlerinin Fikret ile Hasret olduğu öğrenilen iki kardeşe hastanede hemşireler sahip çıktı. Çocukları sokağa terk eden ailesini tespit eden polis, evlerinde bulunmayan nikahsız çifti yakalamak için çalışma başlattı.

Dün saat 23.20 sıralarında Yeni Mahalle Hayri Sığırcı Caddesi, İstiklal İlköğretim Okulu karşısındaki ara sokakta karanlıkta 1’i bebek 2 çocuk olduğunu fark eden bir kişi, hemen ’155 Polis İmdat’ hattını arayarak durumu polise bildirdi. Bunun üzerine sokağa polis ve sağlık ekipleri sevk geldi. Üzerlerinde mont bulunan 2 yaşındaki kız çocuğu ve 6 aylık erkek kardeşi, sıfırın altında 2 dereceye varan soğuk havada neredeyse baygın halde ambulansla Sivas Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Sokağa terk edilen 2 çocuğun, giydikleri montlarının üzerine de kurşun kalemle sadece isimlerinin yazılı olduğu tespit edildi. 2 yaşındaki kız çocuğunun montunda ’Hasret’, 6 aylık erkek çocuğunun giysinin üzerinde ise ’Fikret’ ve ’Fiko’ yazdığı görüldü. Sokakta soğuk havada kaldıkları için titreyen çocuklar acil servisteki müdahale sonrası çocuk servisine yatırılarak tedavi altına alındı.

Yapılan araştırmalarda çocukların kardeş olduğu belirlendi. İki kardeşin soğuk hava nedeniyle üşüttükleri, bu nedenle antibiyotik tedavisine başlandığı belirtildi. Tedavi altına alınan Hasret ve Fikret’e serviste görevli hemşireler sahip çıktı. Kucaklarından bir an olsun düşürmedikleri iki kardeşin karınlarını doyuran ve temizleyen hemşirelerin çocuklara yeni elbise alarak onları giydirdi.

ANNE- BABALARI TESPİT EDİLDİ

Polisin yaptığı araştırma ve çocukları görenlerin yaptığı ihbarlar sonucunda sokağa terk eden kişilerin Yeni Mahelle’de nikahsız olarak birlikte yaşayan Murat Tuğral ve Handen Ekmekçi olduğu belirlendi. Oturdukları evde bulunamayan çiftin, yeşil renkli bir araç ile evden ayrıldıklarını belirleyen polis, onları yakalamak için çalışma başlattı. Sokakta bulunarak tedavi altına alınan iki kardeşin hastanedeki tedavilerinin ardından Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na teslim edileceği öğrenildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Devlet Hastanesi Sosyal Hizmetler Uzmanı Fedai Bağcivan, "Acil servisteki tedavilerinin ardından servisimize yatırdık. Şu anda genel durumları iyi, doktorlarımız tarafından kontrolleri yapılıyor. Tedavileri bitikten sonra Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na yerleştirilecek" dedi.

Haberin Devamı