Gazete Vatan Logo

Pınar Damar’ın katili kuzeninin eşi çıktı! Öldürüp cenazeyi almaya gitmiş: 'Bir anlık sinir ile gerçekleşti'

İstanbul Bağcılar'da kayıp olarak aranırken, cesedi bulunan Pınar Damar'ı öldürdüğünü itiraf eden Metin A. 'Nitelikli kasten öldürme' suçundan tutuklandı. Şüpheli Metin A. çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hâkimliğince tutuklandı.

Pınar Damar’ın katili kuzeninin eşi çıktı! Öldürüp cenazeyi almaya gitmiş: 'Bir anlık sinir ile gerçekleşti'

Bağcılar Mahmutbey Mahallesi’nde 19 Temmuz Salı günü akşam saatlerinde ağaçlık alanda hareketsiz yatan kadın cesedi ihbarı üzerine ekipler harekete geçmiş, genç kadının hayatını kaybettiği belirlenmişti.

Kimlik tespiti için Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan cesedin, iki gün önce Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi'nde 32 yaşındaki Pınar Damar'a ait olduğu anlaşılmıştı.

PINAR'I ÖLDÜRÜP CENAZEYİ ALMAYA GİTMİŞ

Damar ailesi sabah erken saatlerde Adlı Tıp Kurumu'na geldi. Aile endişe ve gözyaşları içinde teşhis için beklerken aralarında bir kişi geri planda durmayı tercih etti.

Kameralara yakalanan o kişi, kuzenin eşi Metin A.'ydı. Ailenin arkasında Pınar'ın cansız bedeninin bulunduğu Adli Tıp Kurumu'nun bahçesi çeviren duvara oturan Metin A. aile üyelerinin haykırışlarını izlerken görüntülendi.

Adli Tıp Kurumu önüne gelen polis ekipleri Pınar Damar'ın kuzeninin eşi Metin A.'yı gözaltına aldı.

Katil zanlısı polis merkezindeki işlemlerin ardından Bakırköy Adalet Sarayı’na sevk edildi. Cumhuriyet savcılığındaki işlemlerinden sonra şüpheli Metin A. tutuklanması talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Haberin Devamı

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Şüpheli Metin A.'nın Nöbetçi Bakırköy Sulh Ceza Hakimliği’nde verdiği ifadede, “Pınar Damar ile emniyetteki ifademde de belirttiğim üzere kendisiyle 5 yıldır ilişkimiz vardı. Olay gecesinde saldırıda bulunmadım. Kayabaşı tarafında mevkiinde tam hatırlamadığım bir bölgede Pınar Damar araçtan inerek boş arazide 5 dakika yanımdan uzaklaşarak gitti ve geri geldi. Olay anında ilk Küçükçekmece’deki evlerinin önünden alırken kendisi rızayla aracıma binmiştir.

Herhangi bir zorlama söz konusu değildir. Kasten öldürme suçunu kabul ediyorum ancak kişiyi hüviyetinden yoksun bırakma suçunu kabul etmem. Yaptığım eylemde herhangi bir tasarlama veya planlama söz konusu değildir. Olay anında Pınar Damar’ın şahsıma yönelik hakaretleri nedeniyle bir anlık sinir ile gerçekleştirmiş olduğum bir eylemdir” dediği öğrenildi.

TUTUKLANDI

Nöbetçi hakimlik katil zanlısı Metin A.’nın “Nitelikli şekilde kasten öldürme” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmesine karar verdi.

Haberin Devamı

PINAR DAMAR GELİNLİKLE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

32 yaşındaki Pınar Damar'ın cenazesi Küçükçekmece Gasilhanesi'nden ailesi tarafından teslim alındı. Damar'ın cenazesi İkitelli Mehmet Akif Mahallesi'nde bulunan Ulu Cami'ye getirildi.

Babası Mustafa Damar, taziyeleri kabul etti. Cenazeye ailesi, arkadaşları ve sevenleri katıldı. Kardeşi Bahar Damar, cenaze töreninde ablasının tabutuna sarıldı, ayakta durmakta güçlük çekti. Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Kayabaşı Mezarlığı'na toprağa verildi.

"KADINLAR İÇİN KANUN ÇIKARSINLAR"

Baba Mustafa Damar, "60 yaşındayım böyle bir şey görmedik. Hayatımızda görmedik. 5 dakika içerisinde bir kanun çıkıyor, bir gece de kadınlar için kanun çıkarsınlar. Katiller arka kapıdan girip ön kapıdan çıkıyor" dedi.



Pınar Damar'ın kuzeni Nebahat Küçükbilal ise, "Gelsinler de görsünler bir ailenin nasıl dağıldığını. Gencecik bir kızın nasıl hayallerinin yıkıldığını görsünler. Sözün bittiği yer. Kimse ölümü hak etmiyor" diye konuştu.

Haberin Devamı