Gazete Vatan Logo
YaşamÖSYM abarttı

ÖSYM abarttı

ÖSYM abarttı

Güvenlik önlemlerini artıran ÖSYM, dün yapılan KPSS sınavında abartılı önlemler aldı

Haberin Devamı

Kopya skandalı sonrası güvenlik önlemlerini artıran ÖSYM, dün yapılan KPSS sınavında abartılı güvenlik önlemleri aldı. Sınav salonuna aday ve kimliği hariç hiçbir şey sokulmadı.

ÖĞRETMENLİK ve kamudaki A grubu kadrolar için düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın (KPSS) ilk iki turu dün yapıldı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce (ÖSYM) gerçekleştirilen sınav, 81 il merkezinde ve Lefkoşa’da saat 9.30’da başladı. Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için adaylar, sınavın başlama saatinden önce sınava girecekleri binanın kapısında hazır bulundu. Adaylar, sınav salonuna sınava giriş belgeleri ve nüfus cüzdanı/pasaportları kontrol edilerek alındı. Gerekli kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra salon başkanı sınavda uyulacak kuralları adaylara okudu ve ilgili oturumda cevaplanacak test için kullanılacak sınav evrakı ile içinde kalem, silgi bulunan kutular dağıtıldı. Adaylara sabah oturumunda genel yetenek, genel kültür ve yabancı dil testlerinden sorular yöneltildi. Yabancı dil testi isteğe bağlı yanıtlandı. Genel yetenek ve genel kültür testlerinin cevaplandırılması için 120 dakika, yabancı dil testinin cevaplandırılması için ise 60 dakika süre verildi.

Öğleden sonra ise KPSS’nin eğitim bilimleri testi sınavı yapıldı. Sınav merkezlerinde güvenlik önlemleri abartıldı. Her aday 2 ila 5 dakika arasında didik didik arandı. Yaka içleri, saç dipleri derken şişe sularının ambalajları bile arandı. Adaylar değerli eşyalarını bırakabileceği bir yer olmamasına isyan ederken, bazı okullarda ise kantincileri emanet işlemini cüzi ücretler karşılığında yaptı. KPSS’nin 3. ve 4. oturumları da bugün sabah ve öğleden sonra yapılacak.