Gazete Vatan Logo

Okulda dayağa soruşturma!

Polisler hakkında suç duyurusunda bulundu

Polisten işkence gördüğünü söyleyen öğrenci velisi taburcu oldu. Valilik olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde geçen çarşamba günü, veli toplantısına katılmak üzere gittiği okulun bahçesinde, öğrencileri döven polisi görüntüleyince işkence gördüğünü öne süren 32 yaşındaki Mesut Eşen, dün tedavi gördüğü hastaneden taburcu oldu. Mesut Eşen’in yakınları, Cumhuriyet Başsavcılığı’na görevli polisler hakkında suç duyurusunda bulundu. Eşen ailesi, Diyarbakır Valiliği ve Bismil Kaymakamlığı’na da dilekçeyle başvurarak, görevli polisler hakkında idari soruşturma başlatılmasını talep etti.

Vali: Gereken yapılacak

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak da Eşen Ailesi’nin şikayeti üzerine idari soruşturmanın başlatıldığını belirterek, “Konu bize intikal etti. Aile zaten savcılığa da şikayette bulunmuş. İlgili savcı konuyla ilgileniyor. Bismil Kaymakamı ile de görüştüm. Gerçeğin, doğrunun ortaya çıkarılması için gerekenler yapılıyor. Soruşturma sonunda ortaya çıkacak tabi ki. Soruşturma sonunda hazırlanacak rapor doğrultusunda gerekenler yapılacak” dedi. Öte andan Mesut Eşen’in amcası Necin Eşen, dün Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’na bir dilekçe yazarak, faillerin ortaya çıkarılması için yardım talebinde bulundu.

Haberin Devamı