Gazete Vatan Logo

Oğulcan da ‘bonzai’ kurbanı!

Tüm Türkiye’yi kanser hücresi gibi saran “bonzai” adlı uyuşturucu bu kez 23 yaşındaki Oğulcan’ın sonu oldu.

Kuşadası’nda bir grupla, çeşitli etkinliklerde halk oyunları gösterilerine katılarak harçlığını çıkartan Oğulcan Güner, geçen Cumartesi günü kendisini çay içmeye davet eden arkadaşı A.K. ile evden çıktı. İkili, yolda karşılaştıkları arkadaşları V.K., D.F. ve Ö.Y. ile bir süre sohbet etti. İddiaya göre, V.K.’nin “Boş verin çay içmeyi, gelin başka bir şey içelim. Para vermedim” demesi üzerine beş arkadaş, Özdostlar Sitesi yakınındaki ağaçlık alana gitti. Burada yeni nesil sentetik uyuşturucu bonzai içen gençlerden Oğulcan ile Ö.Y., bir süre sonra fenalaştı.

Babasına haber verildi

Özdostlar Sitesi’nin özel güvenlik görevlileri iki genci yerde baygın halde yatarken buldu. Güvenlik görevlileri, gençlerden Ö.Y.’nin üzerinden çıkan telefondan babasına ulaşıp, durumu bildirdi. Taksici baba, olay yerine gelip, baygın haldeki oğlu ve arkadaşı Güner’i aracına aldı. Oğlunu eve, arkadaşını ise Kuşadası Devlet Hastanesi’ne götürdü. Güner, burada doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Ön otopsisinde Güner’in uyuşturucudan öldüğü belirlendi.

Ağzından köpük geliyordu

Güner’in ölümünün ardından polis, birlikte sentetik uyuşturucu bonzai içtikleri belirlenen diğer 4 arkadaşının da aralarında bulunduğu 10 kişinin ifadelerine başvurdu. Bonzai uyuşturucu kullandıkları itiraf eden gençler ifadelerinde, Güner’in yüzünün sarardığını, ağzından köpük geldiğini görünce kusturmak için uğraştıklarını ancak başaramadıklarını, kendisine gelmeyince bırakıp kaçtıklarını söyledikleri öğrenildi.

Bonzai verenler ‘CİNAYET’ten tutuklandı!

Oğulcan Güner’in ölümünün ardından polis 10 kişinin ifadelerine başvurdu. Şüphelilerden A.K, V.K, U.B. ve M.Ç. “uyuşturucu madde temin etmek ve satmak” ile “adam öldürmek” suçlamasıyla mahkemeye sevk edildi. 4 şüpheli de tutuklandı.

Meclis’te bonzai için araştırma önergesi!

Türkiye son 1 yıldır bonzai ve türevlerinin kuşatması altında! Ucuz fiyat nedeniyle ilkokul önlerinde bile satılıyor. İçeriğindeki fare zehri nedeniyle vücutta çoklu organ yetmezliğine neden oluyor. Çok kısa sürede bağımlı yapıyor ve çok kısa bir sürede ölüme götürüyor. Konuyu TBMM’ye taşıyan CHP İstanbul milletvekili Faik Tunay, lgisizliğe isyan etti. Tunay, twitter’a şunları yazdı:

“Bonzai denilen uyuşturucu madde ile ilgili TBMM’de araştırma önergesi verdim, Başbakan’a mektup yazdım ama hala Meclis’te olumlu adım atılmıyor. Böyle bir konuda Meclis’te uzlaşma neden olmaz? İktidar-muhalefet meselesi değil, sorun hepimizin. Toplumsal yapımız, aile düzenimiz bozuluyor bu zehir yüzünden. Sokak aralarında 15-20 liraya satılan bonzai, gençliği, değerlerimizi mahvediyor.”

Haberin Devamı