Gazete Vatan Logo

Öğretmen kadın ‘Sen seçilmiş insansın’ diyen üfürükçüye kaçtı! Talihsiz kocaya şok üstüne şok

‘Sen seçilmiş insansın’ diyerek kendisini kandıran üfürükçüye giden eşi tarafından boşanma davası açılan avukat, mahkemenin verdiği nafaka kararına isyan etti.

Öğretmen kadın ‘Sen seçilmiş insansın’ diyen üfürükçüye kaçtı! Talihsiz kocaya şok üstüne şok

Dört yıllık eşinin sözde bir din hocası tarafından “Sen seçilmiş insansın” diyerek kandırıldığını ve binlerce lira parasını alarak kendisini terk edip o adama gittiğini iddia eden avukat Taha Yavuz boşandı. Aile mahkemesi, kadının sözde hoca ile telefon konuşması ve mesajlaşmalarını gerekçe göstererek kadını kusurlu bulsa da, boşanmakla yoksulluğa düşeceğini belirterek 5 bin TL nafakaya hükmetti.

DEFALARCA UYARDI, DİNLETEMEDİ

Milliyet'ten Elif Altın haberine göre; İstanbul’da, 2015 yılında evlenen avukat Taha Yavuz ve spor öğretmeni eşi K.Z.Y. evliliklerinde problem yaşamaya başladı. K.Z.Y. bu problemlerin kendilerine yapılan büyüden kaynaklandığını ve bunun çözümünün “Şakir Hoca” diye bilinen Şakir H. olduğunu söyleyerek sürekli bu şahsa gitmeye başladı. Avukat Yavuz, eşine bu adamın dolandırıcı olduğunu ve artık gitmemesi konusunda defalarca uyarılarda bulundu. Ancak sonuç alamayan Yavuz, Şakir H. hakkında savcılığa “nitelikli dolandırıcılık”tan suç duyurusunda bulundu.

BİR ŞOK DAHA

Savcılık soruşturması devam ederken İstanbul Anadolu 20. Aile Mahkemesi çiftin boşanmasına karar verdi. Kararda, her iki taraf da kusurlu bulundu. Hâkim, kadının çalışmadığı, boşanmakla yoksulluğa düşeceğini belirterek 5 bin TL nafaka bağladı. Taha Yavuz, “Şu anda muhtemelen tarikata bağlı olarak nitelikli dolandırıcılık fiilini işleyen eski eşimin, kanunca tedavi veya ıslah edilmesinin önüne mahkemelerce geçilmiştir. Mahkeme, böyle bir bataklıkta olan bir kimseyi tarikatın kucağına bırakmıştır” diye tepki gösterdi.

Haberin Devamı