Gazete Vatan Logo

Obsidyen Taşı Özellikleri Nelerdir? Obsidyen Taşının En Bilinen Faydaları...

Obsidyen taşı parlak bir görünüme sahip volkanik taşlardan biridir. Obsidyen taşı genellikle kişilerin rahatlamasına yardım eden bir taştır. 

Obsidyen Taşı Özellikleri Nelerdir? Obsidyen Taşının En Bilinen Faydaları...

Obsidyen taşı volkanik bir taştır ve oldukça değerlidir. Obsidyenin kaynağı Paleolitik çağa kadar dayanır. Paleolitik çağda yapılan okların uçlarında kullanılmış ve kesici aletlerde de kullanılmıştır. Obsidyen taşı parlak bir görünüme sahip olduğundan keskindir ve keskin özelliği ile cerrahların kullandığı neşterlerde de kullanılır. Rengi, keskin yapısı ve parlak yüzeyi ile obsidyen taşı aynı taşı olarak da bilinir.

Obsidyen Taşının En Bilinen Faydaları...

Obsidyen taşı sezgileri güçlendirme özelliğine sahiptir. Kin, nefret, öfke ya da kızgınlık gibi olumsuz duyguların da azalmasını sağlar. Obsidyen taşı mantıklı düşünmeye iter ve pozitif enerjiyi artırarak negatif enerjiyi azaltır. Meditasyon sırasında da kullanılan obsidyen taşının duyguları dengeleme özelliği bulunur. Kişinin gün içinde enerjisini tazeler ve kendisini daha iyi hissetmesine de yardım eder.

Özgüven üzerinde etkili bir taş olan obsidyen taşı kişilerin kendilerini fark etmesini de sağlar. Gerginliğin azalmasını sağlayan obsidyen ayrıca kişinin rahatlamasına da yardım eder. Obsidyen taşı kronik yorgunluktan, stres kaynaklı bazı sıkıntılardan da kurtulmak için faydalıdır.

Haberin Devamı

Obsidyen Taşının Tapısı Nasıldır?

Obsidyen taşı yanardağdaki lavların kristal bir şekil alması ve sonra da soğuması ile şekil almaktadır. Volkanik kökenli bir taş olan obsidyen kristal olmadığı için çevresi çok ince ve keskindir. Taşın yapısında ortalama %70 silisyum bulunur ve sertlik derecesi de 5 ile 5,5 arasındadır.

Cam gibi parlak bir görünümü olan obsidyen taşı genelde siyahtır fakat geçirdiği evreler sonucu farklı renklerde de olabilir. Farklı renkleri arasında kırmızı, kahverengi, mavi, gri ve yeşil renkler vardır. Genelde obsidyen taşı ile karşılaşan kişiler siyah ve üzerinde beyaz lekeler ile karşılaşırlar. Ayrıca obsidyen taşı çıkarıldığı bölgeye göre de farklı renklerde olabilir. 

Obsidyen Taşının Gerçek Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Obsidyen taşının gerçek olduğunu anlamak için birden fazla yöntem vardır. Bu yöntemlerden en fazla tercih edileni taşın küçük bir bölümünü kırmaktır. Taş kırıldığında içinin ve dışının rengi birbiri ile uyumlu olursa taş gerçek demektir.

Haberin Devamı

Sahte olan obsidyen taşlarının içi ve dışı birbirinden farklı görünümlere sahip olabilir. Obsidyen taşını ısıya maruz bırakarak da gerçekliğini anlamak mümkündür. Sahte taşların renk ve desenleri boyayla yapıldığından ısıya maruz kaldığı zaman pul pul dökülür. Ayrıca sahte obsidyen taşı ısıya maruz kaldığı zaman boyası akar.