Gazete Vatan Logo

Muzaffer Kuşhan'dan ilginç savunma

‘Dila’nın ölümünde suçluysam ceza 2 yıl; o da paraya çevrilir’

Kamil Can Koşar’ın (35) zayıflamak için gittiği otelde kalp krizi geçirerek ölmesi akıllara aynı şekilde yaşamını yitiren Dila Kurt’u (19) getirdi. Polonezköy’deki Kuşhan Zayıflama Merkezi’nde ölen Dila Kurt’un ölümüyle ilgili olarak ailesi Dr. Muzaffer Kuşhan hakkında dava açtı. 2 yıldır süren dava sonuçlanmazken Kuşhan VATAN’ın sorularını yanıtladı.
* Geri dönmeyi düşünüyor musunuz?
Doktor olarak benim herhangi bir ceza almışlığım yok. İstediğim anda istediğim yerde çalışabilirim. Çünkü korkunç derecede istek var. Hatta şu kadarını belirteyim hastalarım arayıp ‘Hocam sizinle cehennemin dibine kadar geliriz’ diyorlar. Onlar 30 senedir hep beraber olduğum insanlar ve benim ne olduğumu biliyor. Dolayısıyla da yapılan haksızlıklara onlar isyan ediyor. Mahkeme sonuçlandıktan sonra ne yapacağıma karar vereceğim.

* Doktorluğunuz elinizden alınır mı?
Alınmaz. Ortada bir suç olsa bile verilecek ceza nedir biliyor musunuz? 2 seneye kadar hapis cezası verilir, o da paraya çevirilir. Kanun böyle. Öyle bir suç yok.

* Yine bir zayıflama merkezinde bir ölüm (Kamil Can Koşar) olayı yaşandı.
İnsanlar her yerde ölüyor. Tesadüfen orada öldüyse o ölümün suçunu doktorlara atmak bence hainlikten başka bir şey değil. Zaten Türk insanı bizler doktorlarımızı severiz, döveriz, sağını solunu kırarız, paramparça ederiz hatta öldürürüz. Okuduğum kadarıyla o çocuğun rahatsızlandığı an orada bir kardiyolog varmış ve yapılması gereken her şeyi yapmış. Ama kaderi ordaymış, buna yapacak bir şey yok. Çok üzüldüm, ölen çocuğu tanıyordum.

* Kamil Can Koşar’ı tanıyor musunuz?
Restoranından dolayı tanıyorum. Hep bana takılırdı ‘Hocam ne zaman açacaksınız’ diye. Benim oraya hiç gelmedi Kamil. Eskiden muayenehaneme annesi, babası geliyordu.

Haberin Devamı