Gazete Vatan Logo

Meteoroloji uyardı: Sıcaklıklar düşüyor

İstanbul'da bugün havanın çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı olması bekleniyor. Sıcaklık batı bölgelerde 7 derece birden düşecek. Hafta sonu ise Doğu bölgelerde yer yer kar yağışı etkili olacak.

Meteoroloji uyardı: Sıcaklıklar düşüyor

Son birkaç gündür lodosun etkisi ile mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıklar 7 derece birden düşecek. Özellikle batı bölgelerde hissedilecek sıcaklık düşüşleri yeni haftaya kadar devam edecek. Doğu bölgelerde ise haftasonu yer yer kar yağışı görülecek.

Peki İzmir, Bursa, Kocaeli, Bolu, Düzce, Eskişehir,Tekirdağ ve Çanakkal'de hava durumu nasıl olacak?

İSTANBUL HAVA DURUMU SICAKLIK DÜŞÜYOR

İSTANBUL hava durumu yeni tahminleri meteoroloji açıkladı. İstanbul'da sıcaklık poyrazın etkisi le 7 derece birden düşecek. Haftasonuna doğru sıcaklıklar daha da azalacak. Yeni hafta ile birlikte sıcaklık değerleri normale dönecek.

Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz ile Kırşehir, Yozgat, Çorum ve Amasya çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara'nın batısı (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale ile Balıkesir'in batı kıyılarında), Kıyı Ege'de (İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla çevrelerinde) kuvvetli olması bekleniyor.

Haberin Devamı

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara'nın batısı (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale ile Balıkesir'in batı kıyılarında); Kıyı Ege'de (İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla çevrelerinde) kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.



KUVVETLİ RÜZGAR ve FIRTINA UYARISI: Rüzgarın; güney yönlerden Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli (30-60 km/sa), Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de yer yer fırtına (50-70 km/saat), Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'in batı kıyılarında kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Bu akşam saatlerinden sonra Kıyı Ege’den başlayarak, yarın (Perşembe) ülkemizin güney ve batı bölgelerinde toz taşınımı görülmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma, çamur şeklinde yağış vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı