Gazete Vatan Logo

Melih Kalkan kaç yaşında, neden öldü? Twitch yayıncısı Melih Kalkan’ın hastalığı ne?

Twitch izleyicileri yayıncı Unlostv ile birlikte yaptığı yayınlarla tanınan 14 yaşındaki Melih Kalkan'ın hayatını kaybettiğini açıklamasının ardından Melih Kalkan neden öldü, hastalığı ne? sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte Twitch yayıncısı Melih Kalkan’ın hastalığı…

Melih Kalkan kaç yaşında, neden öldü? Twitch yayıncısı Melih Kalkan’ın hastalığı ne?

Twitch platformunda yaptığı oyun yayınlarıyla tanınan Melih Kalkan'dan üzücü haber geldi. Unlostv'nin kurucusu Cantuğ Özsoy, Melih Kalkan'ın kistik fibrozis hastalığı nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

MELİH KALKAN KİMDİR, NEDEN, KAÇ YAŞINDA ÖLDÜ?

Yayın kanalı Unlostv'nin kurucusu Cantuğ Özsoy, sosyal medyadan yaptığı açıklamada “
"Biricik kardeşimiz Melih ne yazık ki kistik fibrozis hastalığına yenik düştü, melek oldu. Cenazesi bugün ikindi namazına müteakiben Bayrampaşa Merkez Camiinden kaldırılıp Topkapı Kozlu Mezarlığına defnedilecektir. Sevenlerine duyurulur." Açıklaması yaptı.

YouTube üzerinde içerik üreten ve Twitch'te de yayın açan 14 yaşındaki Melih Kalkan bir süredir mücadele ettiği kistik fibrozis hastalığına yenik düştü.

MELİH KALKAN’IN HASTALIĞI NE, KİSTİK FİBROZİS HASTALIĞI NEDİR?

Kistik fibrozis (KF) kalıtsal/ genetik bir hastalıktır. Çocuklar bu hastalıkla doğarlar. Hastalık bulaşıcı değildir, solunum sistemi ve sindirim sistemi olmak üzere birçok sistemi birden etkileyebilir.

KF'e neden olan genetik değişiklik nedeni ile KF'li hastalarda vücuttaki bütün salgılar susuz, koyulaşmış ve yoğun kıvamda olup akışkan özelliği kaybolmuştur.

Haberin Devamı