Gazete Vatan Logo

Mehmet Yılmaz: Pandemi Sonrası Bahçe Bakımları Arttı

Dünyaca ünlü Peyzaj Mimarı Mehmet Yılmaz, Covid-19 salgınının ardından insanların bahçeleriyle daha fazla ilgilendiğini söyledi.

Mehmet Yılmaz: Pandemi Sonrası Bahçe Bakımları Arttı

Pandemi nedeniyle evde uzun süre vakit geçiren insanlar farklı hobilere yöneldi. Şehirlerde bahçesi olan insanlar Covid-19 salgınının yarattığı stresi toprakla attı. Peyzaj ile ilgilenen insanlar hobi bahçelerinde toprakla uğraşıp, üretim yaptı. Bu tohum, fide ve bitkilere olan talebi de arttırdı.

Peyzaj Mimarı Mehmet Yılmaz, koronavirüs salgınının birçok sektörü kötü etkilese bile çiçek ve peyzaj sektörüne katkısı olduğunu belirtti. Mehmet Yılmaz, insanların hobi bahçelerine ektiği rengarenk çiçeklerin psikolojilerine de iyi geldiğini söyledi. Yılmaz, sokağa çıkma yasakları nedeniyle evlerde kalan insanların geçen zaman boyunca doğaya ve bitki yetiştirmeye merakının arttığını belirtti.

Yılmaz,”Pandemi nedeniyle iç mekan bitkilerine talep arttı. Dış mekan bitkilerini ise insanlar mevsimlere göre seçmeye başladı. İnsanlar evde kaldıkları sürede psikolojik olarak doğaya özlem duydu, yeşile ve doğaya özlem arttı” dedi.

Pandeminin getirdiği en pozitif gelişmenin insan ve doğanın nasıl birbirine bağlı olduğunu görmemiz olduğunun altını çizen Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:
“Pandemi ortamında insanlar doğal alanlara koştu, küçük bahçelerini hatta balkonlarını yeşillendirdiler. Bu bize ortak kullanılan yeşil alanlarda artış gerekliliğini de gösteriyor. Şimdilerde insanlar mevsimlik bitkiler yazlık bitkilerle balkonlarını bahçelerini süslemek ve farklı bitkiler edinerek bahçelerinde, balkonlarında saksılarda yetiştirmek istiyor. Site yönetimleri ise bahçelerinde bakım ve yenilemeleri yaparak, insanların daha mutlu ve huzurlu hissedecekleri ortamlar oluşturma çabasıyla uygulamaları yaptırıyorlar. Salgın insanlar alışveriş merkezlerinde, kafelerde, telefon başında geçirdikleri zamanın dışında bir bitkiyi büyütmenin, ürünü almanın zevki ile tanışmalarını sağladı. Umarım bu kültür ülkemizde artarak devam eder.”

Haberin Devamı