Gazete Vatan Logo

Marmara’da bulunan Serdar’mış!

Marmara’da bulunan Serdar’mış!

Kumburgaz Kamiloba sahilinden kiraladıkları deniz bisikletiyle açıldıktan sonra kaybolan ve önceki gün Marmara Adası yakınlarındaki Gündoğdu Köyü sahilinde bulunan ceset gençlerden birine ait çıktı.

Yaşları 25 ile 30 arasında değişen; Mikail Çelik, Serdar Demir, Doğan Demir, Şükrü Kahraman ve Yusuf Büyükizgi 17 Ağustos pazar günü tatil için geldikleri evden sadece havlularını alıp sahile gitti. Bir deniz bisikleti kiralayan 5 kişi bu bisikletle denize açıldı ve bir daha da kendilerinden haber alınamadı. Gençler günlerdir aranıyordu. Cumartesi günü Marmara Adası yakınlarındaki Gündoğdu Köyü sahilinde bir ceset bulundu. Ancak DNA testi sonucu cansız bedenin kayıp 5 gençten Serdar Demir’e ait olduğu ortaya çıktı.
Serdar Demir’in cesedi Kumburgaz’dan yaklaşık 100 km uzaklıkta bulundu. Akıntı ve rüzgarın gencin cansız bedenini Marmara Adası’nın arka tarafına kadar sürüklediği anlaşıldı.İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun katılımıyla dün aileleri bilgilendirme toplantısı yapılmıştı.
Annesi bayıldı
Gencin annesi acı haberi toplantı sırasında aldı. Fenalaşarak baygınlık geçiren anne Demir, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından Vali Mutlu ve aileler Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan ayrıldı. Toplantıda bugüne kadar yapılan çalışmalarla ilgili ailelere bilgi verildiği öğrenilirken, çıkışta herhangi bir açıklama yapılmadı.

Haberin Devamı

Bisiklet parçaları heyecan yarattı
Balıkesir’in Erdek İlçesi İlhanlar Köyü sahilinde AKUT ekibinin yaptığı aramalar sırasında bulunan deniz bisikleti parçaları heyecan yarattı. Ancak parçaların Kumburgaz’da kaybolan gençlerin kullandığı bisiklete ait olmadığı ortaya çıktı. Yapılan araştırma sonucu bulunan parçalarının bir süre önce İlhanlar sahilinde kullanıldıktan sonra fırtınada parçalanan deniz bisikletine ait olduğu belirlendi.