Gazete Vatan Logo

Mahkemenin kararı şoke etti!

Büyüttüğü kızını biyolojik anne geri isteyince...

Çocuk özlemiyle geçen yılların ardından evlat edinen aile, mahkeme çocuğun velayetini geri dönen biyolojik anneye verince şoka girdi.

Kütahya’da yaşayan 22 yaşındaki S.L, 3 yıl önce, Kütahya Devlet Hastanesinde, evli ve 1 çocuk babası G.L’den bir bebek dünyaya getirdi. Doğumdan önce Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna dilekçeyle başvuran anne devletten kızına sahip çıkmasını istedi. Bebek ise Kütahya Sevgi Evlerinde devlet korumasına alındı.

Nüfus da çıkardılar

Ankara’da çalışan M.M. ile 13 yıllık eşi ana sınıfı öğretmeni D.M’nin en büyük isteği çocuk sahibi olmaktı. Çift, evlat edinmek için SHÇEK’e başvurdu. Kütahya’da bir bebeğin olduğu söylendi.

Aile, henüz 21 günlükken evlat edinip Deniz adını verdikleri bebeği Ankara’ya getirdi. Velayetini almaya hak kazandıkları çocuğa, nüfus kağıdı da çıkaran çiftin mutluluğu kısa sürdü. Aileye ulaşan SHÇEK görevlileri, biyolojik anne ve babanın çocuğunu evlatlık vermekten vazgeçtiğini bildirdi. Biyolojik baba G.L. ile evlenen anne S.L, bebeği geri almak için mahkemeye başvurdu. Ankara 11. Aile Mahkemesi, velayeti biyolojik anne babaya verdi, Yargıtay da kararı onadı.

‘AİHM’e kadar gideceğim’

Aile, gerekçeli kararın açıklanmasının ardından karar düzeltme davası açmaya hazırlanıyor. D.M, “Son zamanlarda kızım ’Anne beni bırakma. Yatarken gözlerime bak öyle uyuyalım’ diyor. Kızımın bu süreçte gelişiminin etkileneceğinden korkuyorum. Sadece doğurmak annelik değil. Yuva vermek, kendini gerçekleştirmiş bireyler yetiştirmek önemli değil mi?” diye konuştu. D.M, kızı için mücadele edeceğini, gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine gideceğini belirtti.

Haberin Devamı