Gazete Vatan Logo

Lodos ne zaman bitecek? Yarın lodos var mı, lodos ne kadar, kaç gün sürecek?

Lodos hayatı felç etti. Türkiye’nin birçok ilinde etkili olan lodos nedeniyle çatılar uçtu, deniz seferleri iptal oldu. İstanbul Boğazı da çift yönlü olarak gemi geçişlerine kapatıldı. İstanbul Esenyurt'ta üzerlerine çatı düşen 2 kişi hayatını kaybetti. Söz konusu gelişmelerin ardından Lodos ne zaman bitecek? Yarın lodos var mı, lodos ne kadar, kaç gün sürecek? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.

Lodos ne zaman bitecek? Yarın lodos var mı, lodos ne kadar, kaç gün sürecek?

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan uyarıların ardından lodos Türkiye'nin birçok yerinde etkisini göstermeye başladı.  Lodos, sabah saatlerinde başlayarak dev dalgaların kıyılara vurmasıyla devam etti. Meteoroloji kırmızı kod uyarısı verirken, fırtına saate 80 kilometre hıza çıktı. Denizde etkili olan lodos sonucu deniz seferleri iptal edilirken, balıkçıların ve yat sahiplerinin liman dışına çıkmamaları için sık sık uyarılar yapıldı. Peki, Lodos ne zaman bitecek? Yarın lodos var mı, lodos ne kadar, kaç gün sürecek?

Lodos ne zaman bitecek, yarın lodos var mı?

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamaya göre, 29.11.2021 06:00’da başlayan fırtına, 29.11.2021 23:59’a kadar devam edecek. Ancak, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; bugün (Pazartesi) Marmara’nın batısından itibaren görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, gece saatlerine kadar Marmara bölge genelinde, Salı (30.11.2021) günü sabah saatlerine kadar İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz’de kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM, İstanbul için kuvvetli lodos uyarısında bulunmuştu. Bugün sabah saatlerinde kuvvetli lodos etkisini gösterdi.

Kadıköy'de Caddebostan Sahili'nde ve Bakırköy Sahili'nde dalgalar oluştu. Lodos nedeniyle dalgaların yüksekliği zaman zaman yaklaşık 3 metreye kadar ulaştı.

Haberin Devamı

Lodos nedeniyle oluşabilecek muhtemel aksaklıklar

Çatı Uçması

Ağaç veya Direklerin Devrilmesi

Soba ve Doğalgaz Kaynaklı Baca Gazı Zehirlenmesi

Ulaşımda Aksamalar