Gazete Vatan Logo

Lav Taşı Özellikleri Nelerdir? Lav Taşının En Bilinen Faydaları...

Lav taşı volkanların patlaması ve akan sıvının kuruması ile ortaya çıkar. Lav taşı bazalt taşı olarak da bilinen yarı değerli bir taştır.

Lav Taşı Özellikleri Nelerdir? Lav Taşının En Bilinen Faydaları...

Son dönemlerde oldukça popüler olan lav taşı volkanik olaylar sonucu yeryüzüne çıkan bir taştır. Adından anlaşılacağı üzere yeryüzü tabakasının derinlerinden çıkar. Yüksek ısıya dayanıklı bir taş olan lav taşı mangal taşı olarak da bilinir.

Mangal taşı olarak kullanılsa da son zamanlarda yarı değerli taşlar kategorisine girmiştir. Tespih ve bileklik başta olmak üzere birçok aksesuar ve takıda lav taşı kullanılır. Mineral bakımından zengin olan lav taşının faydaları da oldukça fazladır.

Lav Taşının En Bilinen Faydaları...

Taşların enerjisi ve iyileştirici özellikleri bulunmaktadır. Lav taşların genel enerjinin korunması ve girişkenliğin artırılması için kullanılır. Çakra üzerinde de etkisi olan lav taşının kaygı duygularını azalttığı da bilinir. Lav taşının en bilinen faydaları şu şekildedir:

Duygusal ve ruhsal dengeyi sağlayarak zihinde etkili olur. 

Strese ve anksiyeteye karşı da savaşır.

Damarların genişlemesine yardımcı olarak kan dolaşımını hızlandırır.

Isıtıldığı zaman kas rahatsızlıklarından kullanılır ve romatizmal rahatsızlıklarda da etkili olur. Bu özelliği nedeniyle termal tesislerde ve tedavilerde de tercih edilir.

Haberin Devamı

Vücudu arındırır ve huzur, dinginlik hissi verir.

Solunum yolu için faydalı olan lav taşı daha rahat nefes almayı sağlar.

Lav Taşı Nasıl Kullanılmalıdır?

Tüm doğal taşların yapıları dolayısı ile farklı kullanım alanları olabilir. Lav taşı da değerli bir taştır ve bu nedenle nasıl kullanılması gerektiği merak edilir. Şifalı taşların çoğunda olduğu gibi lav taşının da mutlaka cilde yakın olması ya da direkt olarak cilt ile temas etmesi gerekir.

Bu sayede lav taşının etkisi daha fazla olur. Çünkü özel taşların enerjisi cilde yakın olduğunda kişilere daha hızlı geçer. Enerjiyi korumak ve duyguların temiz kalmasını sağlamak için de lav taşının kullanılması önerilir.

Lav Taşı Nedir?

Lav taşı diğer adı ile bazalt taşı olarak da bilinir ve bilinen en eski taşlar arasındadır. Birçok kültür tarafından lav taşı uzun çağlar boyunca kültürel ritüellerde de kullanılmıştır. Volkanlar patladığı zaman aynı obsidyen taşlarına benzer lav taşları oluşmaktadır.

Haberin Devamı

Lav yanardağdan fırlar ve aşağı doğru akmaya başlar. Bu çok sıcak olan kaya kuruduktan sonra ortaya lav taşı çıkar. Bu süreçlerden dolayı da lav taşı bir nevi yeniden doğuş taşı olarak görülür. Birçok uzman tarafından lav taşını oluşturan yanardağın güçlü olduğu için taşın da güçlü olduğu düşünülür.